Anmeldelse

Min første røde ordbog

Underholdende ordbog

Nye franskelever kommer godt i gang med denne her.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gyldendal står bag en mere end 200 år gammel tradition for udgivelse af gode og funktionelle ordbøger. Har man stået med valget mellem en af Gyldendals røde og en ordbog fra et andet forlag, har der aldrig været tvivl om valget. Med placeringen af fransk på mellemtrinnet har det været spændende at se, hvordan Gyldendal tilpassede sig de nye behov. Målgruppen er 5.- og 6.-klasseelever, der med en ugentlig fransktime har brug for en mere legende og visuel indgang til det nye andet fremmedsprog.

Fakta:

Titel: Min første røde ordbog

Pris: 199,95

Sider: 248

Forlag: Gyldendal

"Min første røde ordbog" er både en traditionel (børne-)ordbog og en underholdende bladrebog. Til den første del hører en velillustreret fransk-dansk ordliste med et forholdsvis bredt vokabular, der meget enkelt angiver køn og flertalsendelse. Den anden del udgøres af en omfattende tematiseret og lige så velillustreret del med alskens gode emner fra hverdagen: Her kommer vi forbi campingpladsen, fødselsdagsfesten og klasseværelset og besøger grønthandleren, badeværelset, ansigtet, zoologisk have og mange andre rigtig underholdende livsrum, som eleverne kan spejle sig i. Samtidig vil de fra starten kunne orientere sig omkring disse emner og vænne sig til, at det er disse emner, som de skal prøves i mange år senere. Det skal siges, at der ikke knytter sig frankofone emner til temadelen, hvilket denne anmelder kun mener er rimeligt.

Ordbogen kan varmt anbefales – det er et fornøjeligt og meget anvendeligt redskab.

Powered by Labrador CMS