Lærer til lærer

Da Tanzania kom ind i skoler i Sønderborg Kommune

I forbindelse med dette års undervisningsmateriale til u-landskalenderen, har Global House søgt og fået midler fra Danida, til at få besøg af 2 gæstelærere fra Moshi i Tanzania.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Sønderborg Kommune er der tradition for at arbejde med undervisningsmaterialerne til u-landskalenderen i indskolingen, som et led i kommunes internationaliserings strategi.

648 indskolings elever fra 7 folkeskoler i Sønderborg Kommune har i løbet af de seneste 3 uger haft besøg af Iddy og Ally fra Moshi i Tanzania. Eleverne har bl.a. lavet tanzaniansk mad, leget tanzanianske lege, lært en smule swahili og så er de kommet tættere på Tanzanina, som de arbejder med i forbindelse med dette års u-landskalender. Gæstelærerbesøgene er et supplement til det rigtig gode undervisningsmateriale fra Danida og giver eleverne mulighed for at bruge deres engelske i et autentisk møde.

En lærer siger følgende: "Eleverne var vilde med at se de ting de havde med og selvom det var 22 8-årige, så fik vi lavet noget herligt mad"

Opskrifterne eleverne bruger er dem de har adgang til via materialet. Iddy og Ally sendte opskrifter fra Tanzanina, men flere ingredienser var svære at få fat i, så sammen med lærerne blev de enige om at gøre brug af de opskrifter Danida havde trykt og "fordansket".

https://youtu.be/iNRYK2RiasI