Helle Thorning-Schmidt håber, at der ikke fremover vil være mere forvirring om hendes udtalelse om lockouten i Politiken.

Helle Thorning: "Der manglede et lille ord"

Et citat fra Helle Thorning-Schmidt i Politiken har skabt intens debat på folkeskolen.dk. I en mail til Folkeskolens redaktion giver Helle Thorning-Schmidt nu en kort kommentar til forløbet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Da vi besluttede lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj", blev tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt citeret for i Politiken søndag.

Debat: Thorning leverer den rygende pistol

Tirsdag rettede Politiken det citat, så det nu på politiken.dk ser således ud:

"Da vi besluttede at afslutte lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj". 

Debat: Den rygende pistol smidt i havnen?

Debatten på folkeskolen.dk har handlet om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt nu faktisk var kommet til at indrømme, at det var regeringen og ikke KL, som besluttede at lockoute lærerne. Og om Politiken har givet efter for et politisk pres og påtaget sig skylden for at 'redde' Helle Thorning-Schmidt.

Læsernes redaktør beskriver rettelsen i onsdagens avis og ender sætningen med "Vi beklager fejlen". 

Samtidig har Politikens chefredaktør Anne Mette Svane over for folkeskolen.dk forklaret, at Helle Thorning-Schmidt så artiklen, inden den blev trykt og gjorde opmærksom på, at her var en misforståelse. Journalisten rettede i teksten i artiklen, men ved en fejl ikke i selve citatet.

Politiken erkender fejl i Thorning-citat om lockout

"Det er derfor, vi synes, det er fair i dag at gå ud og præcisere det i fejl og fakta", sagde Anne Mette Svane onsdag.

Folkeskolen har forsøgt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt. I går aftes modtog redaktionen en mail fra den tidligere statsminister. Hun henholder sig til Politikens forklaring:

"Som I sikkert har bemærket, bragte Politiken en beklagelse og en berigtigelse i går, hvor de skriver at der manglede et lille ord i sætningen. Regeringen besluttede at afslutte lockouten. Håber I bringer det, så der er ikke er mere forvirring om den sag", skriver Helle Thorning-Schmidt til fagbladet Folkeskolen.  

Debat: Bortkommen pistol fundet igen