Pisa siger kun noget om det, Pisa måler på, og derfor skal vi ikke bestemme, hvordan vores skolesystem skal være ved hjælp af Pisa, siger Dorte Lange.

DLF om Pisa: Vi har fortsat høje ambitioner

For Lærerforeningen er det ikke en ambition, at Danmark skal ligge flot i Pisa. Ikke at det gør noget, men lærerne har først og fremmest høje ambitioner for, at eleverne skal klare sig godt i forhold til formålet med den danske folkeskole, siger næstformand Dorte Lange.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange glæder sig over, at den nytiltrådte undervisningsminister Merete Riisager i dag ikke påstår, at Pisa-resultaterne siger noget som helst om folkeskolereformen, og at det indtil videre tyder på, at politikerne denne gang ikke står parat med nye reformer i anledning af Pisa-resultaterne.

Danmark er gået frem i Pisa 

Men Dorte Lange jubler ikke over, at der er dansk fremgang i Pisa denne gang. 

"Pisa siger kun noget om det, Pisa måler på, og derfor skal vi ikke bestemme, hvordan vores skolesystem skal være ved hjælp af Pisa. Vores formål med folkeskolen er meget bredere", siger hun og synes faktisk ikke, det går så godt, som hun kunne ønske sig på alle de felter, hvor Lærerforeningen har høje ambitioner.

"Jeg synes, undervisningsministeren er inde på et godt spor, når hun på Facebook spørger lærerne, hvad de har brug for, for at give god undervisning. På samme måde skal man spørge forskerne, hvad der er brug for, frem for at kigge på Pisa", siger Dorte Lange og understreger, at der er brug for at styrke lærerfagligheden på en helt række områder - det handler både om at give lærerne en god uddannelse, tilgang til forskningsbaseret viden og tid til og mulighed for at forberede gode undervisningsforløb og møde hver elev dér, hvor han eller hun er.

Kronik: Pisa giver politikere opmærksomhed