Anmeldelse

Den lille kunstnersjæl

Inspirationshæfter uden inspiration

Rodsammen af øvelser og anekdoter uden klart formål fjerner enhver lyst til at kaste sig ud i dramaet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den lille kunstnersjæl" er en serie på fire inspirationshæfter til musik og teater. Hæfterne er inddelt i aldersklasser fra nul til alle mulige aldre. På omslaget er ordet inspirationer gengivet fra bund til top som en del af layoutet. Men der er virkelig ikke noget inspirerende at finde her.

Fakta:

Titel: Den lille kunstnersjæl

Forfatter: Gunhild Brethvad

Pris: 198

Sider: 87

Type: Teater for de 0 til 6-årige

Forlag: Drama

Pris: 198

Sider: 99

Type: Teater for de 6 til 12-årige

Type: Teater for de 12-årige og opefter

Pris: 198

Sider: 79

Type: Teater for unge og alle mulige andre

Undertitlen på et af hæfterne lyder ”- teater for unge og alle mulige andre”. Måske siger det rigtig meget om hæftets indhold, da disse alle mulige andre er udefinerbare, ligesom det der står i hæftet. I forordet står, at serien er skrevet ”… som en erindring om 50 års teaterliv, da jeg ikke kan skille min praksis fra mit liv”. Den samme mangel på adskillelse mellem erindring, og hvad der kunne vedkomme andre, er nærmeste et forvarsel om resten af hæftet.

Forslag eller "teknikker", som forfatteren har valgt at kalde sine øvelser, er i et sammensurium med anekdoter. Hæfterne er meget lidt overskuelige, og der mangler tydeligt hoved og hale. Dog kan man ane sprækker af at ville noget og have noget på hjerte.

Det er ikke til at sige, om hæfterne havde været mere brugbare eller tilgængelige, hvis de havde været sat anderledes op med tydelig sondring mellem anekdoter og øvelser. Eller måske havde hæfterne fungeret bedre som et website med øvelser og video. Som de er nu, farer jeg simpelthen vild som læser. Havde der bare været en indholdsfortegnelse og et pædagogisk og didaktisk formål ved siden af de praktisk-musiske. Jeg undrer mig desuden over titlen, for hvem er den lille kunstnersjæl?

Jeg får virkelig ikke lyst til at lave teater, når jeg bladrer i disse hæfter. Jeg orker dårligt nok at læse dem til ende. Mit umiddelbare indtryk er, at hæfterne ligner noget fra halvfjerdserne i et afskåret format med spiralryg og selfie på bagsiden og lavet i et kopirum på et fritidshjem.

Powered by Labrador CMS