Anders Samuelsen, Lars Løkke og Søren Pape præsenterede i dag regeringsgrundlaget på et pressemøde på Marienborg. I morgen bliver regeringen præsenteret.

Regeringsgrundlag: 500 millioner til skoler

VLAK-regeringen vil belønne skoler, der løfter eleverne fagligt i dansk og matematik, med penge. Lars Løkke Rasmussen fremhæver skoler, som et centralt punkt i regeringsgrundlaget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lavt præsterende skoler, der løfter deres elever fagligt, bliver belønnet med penge. Det er den skolepolitiske nyhed i VLAK-regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Konservative), der blev dannet i dag.

"Regeringen vil afsætte en pulje for elevløft på 500 mio. kr. over 3 år, som skal tilskynde skoler til en bedre indsats overfor de fagligt svageste elever, der har behov for at blive bedre til f.eks. dansk og matematik", står der således i regeringsgrundlaget som har overskriften "Et friere, rigere og mere trygt Danmark". Og videre:

"Puljen skal målrettes omkring 100 skoler spredt i lan­det med mange elever med et lavt fagligt niveau".

Merete Riisager bliver ny undervisningsminister

"Midlerne fra puljen skal kun udbetales til skolerne, hvis de kan dokumentere, at de har løftet de fagligt svageste elevers niveau, særligt i dansk og matematik".

"Det vil give skolerne en ekstra tilskyndelse til at løfte de fagligt svageste og f.eks. til at udvikle og afprøve nye undervisningsmetoder. Det vil sætte øget fokus på, at alle børn bliver så dygtige, de kan".

Liberal Alliance kommer ind i forligskredsen

Ideen kommer fra VK-regeringerne i 00'erne

Denne belønningsmetode havde VK-regeringerne gode erfaringer med på sundhedsområdet i 00'erne, sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet på Marienborg klokken 15 i dag. Og pointen er også skrevet ind i regeringsgrundlaget, således:

"I 00'erne betød en tilsvarende meraktivitetspulje på sundhedsområdet, at sygehusafde­lingerne udviklede nye metoder til at behandle patienterne hurtigere og bedre. Vi tror på, at det samme kan blive tilfældet, hvis vi giver samme mulighed til landets dygtige lærere og skoleledere".

Ro om skolen

Om folkeskolen står der desuden, at der derudover skal være ro om folkeskolen:

"I de seneste år er der sket meget i folkeskolen, og det er positivt. Det kræver også, at der generelt bliver ro om folkeskolen, så den fortsatte gennemførelse af folkeskolereformen sikres. Men at der generelt er brug for ro, må ikke hindre, at vi gør noget, som reelt løfter den gruppe af fagligt svage elever, som i dag tabes".

I V-regeringens regeringsgrundlag stod der i øvrigt også, at der skulle være ro om skolen, dog skulle inklusionen have et såkaldt serviseeftersyn.

I regeringsgrundlaget står der desuden, at væksten i den offentlige sektor ikke må stige mere end 0,3 procent. I V-regeringens 2025-plan måtte væksten være på 0,5 procent.  

 Lars Løkke Rasmussen fremhævede fire ting i regeringsgrundlaget, som de vigtigste. Uddannelse var en af dem.

Han sagde, at det var et personligt anliggende for ham at hjælpe de elever, der har det svæt i skolen.

 

 

 

 

 

Læs mere

Se regeringsgrundlaget her

Powered by Labrador CMS