Lærer til lærer

Håndværk og Design - ÅRETS JULEVÆRKSTEDER

IDÉER TIL ÅRETS H/D-JULEUNDERVISNING

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var selvfølgelig både pebernødder, gammeldags krydderkage og gløgg da ”Den faglige forening for Håndværk og Design - Sjælland” åbnede årets juleværksteder på Holmegårdsskolen i Fensmark den 15. november kl. 16 - 20.

Deltagerne var som altid alle interesserede medlemmer (også potientielle) med børn og anden familie og indholdet var som altid en forrygende kombination af fagligt udfordrende værksteder (med bestyrelsesmedlemmerne som instruktører), faglig sparring med kolleger og masser af julehygge med store og små.

Årets værksteder, som alle er velegnede til mellemtrinnet og nemme at differentiere i sværhedsgrad, var:

GLASPERLER - for de fleste var den største udfordring i denne gamle kulturteknik, som laves med en almindelig gasbrænder, at styre begge hænder samtidig, hvorefter det ene mesterstykke efter det andet blev fremstillet.

TINSTØBNING - der blev støbt i enten selvfremstillede forme af træ eller forme af sand, hvor der i aftenens løb blev støbt alt fra hasselnødder til grammofonplader, (altså dem af lakrids), lige spændende hver gang en ny form blev åbnet.

JULESNITTERIER - i frisk træ i mange tykkelser blev snittet (mest i træet) nisser, julehjerter til både halskæde og hyldepynt, smøreknive og skeer og i tørt, hårdt træ blev fremstillet de smukkeste appelsinskrællere.

TÆNDSTIKÆSKEHOLDER - fremstillet i en kombination af hårde og bløde materialer, til en alm. tændstikæske eller en husholdningsæske fremstilledes et træskelet (savet, limet) som efter tørring blev beklædt med forskellige materialer, denne aften var der alt fra korsstingsbroderi til kaninskind med guldperler.

BORD-JULETRÆER - det gjaldt om at have styr på dekupørsaven når en underdel og en overdel skulle passe sammen, og herefter satte kun fantasien grænser for juletræspynten.

Alt i alt en inspirerende eftermiddag/aften og vi kan roligt sige at nu er de deltagende HD-lærere i hvert fald klar til jul. Du kommer måske til næste år?

Powered by Labrador CMS