Anmeldelse

CampMat

Matematiktræning som spil

"CampMat" er pænt indpakket matematiktræning med brugbar oversigt til læreren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er et website, hvor eleverne i indskolingen kan slippes løs og træne på forskellige områder af matematikken.
Materialet består af tre ”faser”, en jagthytte, en iglo og en undervandsbåd. Til hver fase hører der 13-22 områder, hvor man først træner ”Begynder”, så ”Øvet” og til sidst ”Mester”. Når man har fået nok rigtige i et niveau, låses det næste niveau op. Alle områder skal altså løses ”fra bunden”.

Fakta:

Titel: CampMat

Pris: 750

Forlag: Alinea

Når et helt område er mestret, modtager man en ”gave” til sin hytte/iglo/undervandsbåd. Der er ingen valgmulighed i udsmykningen – hverken i forhold til ting eller placering. Når man kan ”Plus”, får man et gult tæppe til sin hytte. En af børnene, der har testet med mig, syntes, det mindede om "Pengeby" – bare uden at man kunne vælge ting. De syntes også, at man skulle svare på lidt for mange opgaver for at få sin ”gave”.

Der er masser af opgaver at tage fat på og fin variation i typerne af opgaver. Af og til så meget variation, at børnene må spørge til, hvad opgaverne går ud på. Det er muligvis kun, til de lærer den type opgave at kende. Nogle af opgaverne var også temmelig svære til fasen – for eksempel skal man i fase et finde logikken i en talrække, der stiger med henholdsvis 10 og 5. Lidt svært for mange elever i 1. klasse.

For læreren er der en fiks webside, hvor man kan se klassens og den enkelte elevs fremgang. Det bedste er såmænd, at hvis man har "Matematrix"-, "KonteXt"- eller "Format"-systemerne, så giver "CampMat" forslag til, hvor eleven kan arbejde for at blive bedre.

Samlet set er det et udmærket materiale – det er en fordel med Uni-login, designet er lækkert, og det kan bruges uden at skulle installere noget. Websitet kører generelt fint på både pc og iPad. Dog oplevede vi problemer i Chrome med opgaver, der lappede ind over hinanden.
Det er ikke tilstrækkelig sjovt til, at ret mange vil vælge det selv, men med god voksenstyring er det en fin oplevelse, og lærerdelen er rigtig god.
En dreng i 2. klasse havde denne kommentar: ”Det er lidt mellem, fordi det er lidt svært, men det er sjovt at lære det og forstå mere”.

Powered by Labrador CMS