Lærer Hjalmar Jess har undervist i tysk i folkeskolen gennem 40 år.

Se tv om status for tysk

Regeringen har klart givet udtryk for, at tysk skal styrkes i Danmark, men samtidig lukker tysk på videregående uddannelser. Hjalmar Jess fra Tysklærerforeningen diskuterer sprogets muligheder med tv-vært Siegfried Matlok i aften på DK4. Du kan også se det her i morgen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den mundtlige karakter i tysk har gennem de seneste ti år ligget helt i bund - mellem 5,5 og 6,1. Det betyder, at man ikke har en succesoplevelse, når man er færdig med 9. klasse. I gymnasiet skal man så vælge fremmedsprog, og så fravælger de det, fordi det ikke var en succesoplevelse. Det begynder og slutter i folkeskolen, så det er vigtigt, at vi får det ændret der". Sådan lyder det fra Hjalmer Jess i et interview på DK4 om tyskfaget.

Udenrigsministeren: Styrkelse af tysk i skolen er nøglen til eksportsucces

Hjalmer Jess har undervist i tysk i folkeskolen gennem 40 år og er formand for sprogpolitisk udvalg i Tysklærerforeningen. Han har også udgivet en række lærebøger til faget, fx Deutch Macht Spass". Han diskuterer fagets status og muligheder i folkeskolen og samfundet med tv-værten Siegfried Matlok, som kører en række programmer om tysk på DK4.

Programmet kan ses i aften kl 18.35 på DK4 og genudsendes første gang den 16. oktober kl 21.00.

Du kan også se programmet på folkeskolen.dk under denne nyhed fra i morgen tidlig: