Madkundskabslærere strømmer til bælgfrugt-kurser

DM i madkundskab åbnede i slutningen af august for gratis lærerkurser til madkundskabslærere, der gerne vil deltage i næste års madkamp med emnet Bælgfrugter og bæredygtighed. Omkring 190 lærere blev hurtigt tilmeldt, og nu er der venteliste.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ærter, bønner og linser er nogle af de råvarer, som elever over hele landet næste år skal bruge, når de dyster om titlen som Danmarksmester i Madkamp.

Madkamp har eksisteret siden 2012, og madkundskabslærerne tager i stigende grad taget projektet til sig, fortæller direktør i Madkulturen Judith Kyst. Seks professionshøjskoler tilbyder lærerkurserne, som varer en dag. Cirka 190 lærere er optaget på kurserne og mange steder er der ventelister.

"Lærerkurserne er fuldstændigt overtegnet. De er revet væk. Og det er gået hurtigere end tidligere. Det beviser, at der er et kæmpe udækket behov for efter- og videreuddannelse og inspirationskurser blandt madkundskabslærerne", siger Judith Kyst og tilføjer, at hun også tror, det handler om, at Madkamp har fået et stærkt brand, og at lærerne er ved at få lidt luft oven på mange store forandringer med folkeskolereform og arbejdslov.

Lærerkurserne foregår i november. 

Mælkemestre kåret i årets Madkamp

Fremtidens forbrugere skal lære om bæredygtighed

Seks professionshøjskoler udbyder lærerkurserne, som varer en dag. Mange steder er der ventelister, fortæller Judith Kyst.

Hun tror også, at den stigende interesse hænger sammen med, at emnet bælgfrugter og bæredygtighed er lettere tilgængeligt end sidste år, hvor det var mælk og mejeriprodukter.

"Hvert år finder vi et tema, som binder ind i en god traditionel, dansk råvare, som de skal innovere deres opskrifter og undervisning over. Vi har haft æbler. Vi har haft kål. Vi havde mejeriprodukter sidste år. Så skal vi binde det ind i et tema, og at bælgfrugter sammen med bæredygtighed var helt naturligt", siger Judith Kyst. "Børn og unge i folkeskolen er fremtidens forbrugere, og her er bæredygtighed bare et vigtigt tema at forholde sig til".

DM i madkundskab: Elever kokkerer med mælk

Tilmelding til Madkamp åbner 1. december

Madkundskabslærere, som ikke har fået plads på lærerkurserne, kan godt tilmelde klasser til Madkamp 2017 og bruge undervisningsmaterialet, som følger med. Lærerne kan tilmelde klasser til Madkamp fra den 1. december.

Madkamp støttes af Nordea-fonden og gennemføres af Madkulturen i tæt samarbejde med Læreruddannelsen på seks professionshøjskoler.