”Når vi bliver opfordret til at forhandle, så gør vi det. Så må se, om der kommer noget ud af det”, siger formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg.

København genoptager arbejdstidsforhandlinger

Forhandlingerne om en arbejdstidsaftale for lærerne i København sammen brød sammen 1. september. Nu har politikerne opfordret forvaltningen og Københavns Lærerforening til at genoptage forhandlingerne, og i morgen mødes parterne igen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I morgen eftermiddag skal formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg mødes med direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København Tobias Stax. Men inden mødet har Jan Trojaborg ikke store forventninger.

"Det er en meget speciel situation. For der er ingen klare politiske signaler", siger formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg.

Københavns Lærerforening har lavet denne video, hvor Jan Trojaborg fortæller om de kommende forhandlinger

Han havde håbet, at de københavnske politikere, som det er sket i eksempelvis Frederikssund og Odense havde givet et mere klart budskab om, hvordan man kan nå frem til en arbejdstidsaftale, men det er ikke sket.

Sammenbrud: Københavnske lærere får ingen arbejdstidsaftale

"Man har ikke valgt at komme med noget. Undtagen borgmester Anne Mee Allerslev, som sagde, at det ikke er de to parter, der skal tage ansvar. Det er politikerne, der skal tage ansvar og komme med nogle klare meldinger, ligesom man har gjort i andre kommuner. Men det var der desværre ikke nogen andre, der fulgte", siger Jan Trojaborg.

Dermed er der ikke meget, der har ændret sig siden 17. marts, hvor de københavnske politikere satte gang i arbejdstidsforhandlingerne, og netop er Jan Trojaborgs optimisme også begrænset.

"Når vi bliver opfordret til at forhandle, så gør vi det. Så må se, om der kommer noget ud af det", siger han. 

Københavnske lærere venter stadig på en arbejsdtidsaftale

 

Powered by Labrador CMS