På pumpeskole på Grundfos - som del af Jet-Net

Unge kvinder opfordres for sjældent til naturfaglig uddannelse

Elever skal anspores til interesse for forskellige fag og skoler bør have større fokus på at få piger til at interessere sig for naturfag, mener folkene bag en ny håndbog med gode eksempler. Nordisk Ministerråd og Undervisningsministeriet står bag bogen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tal fra de nordiske lande viser, at andelen af unge kvinder i naturvidenskabelige fag er stagneret, og at unge kvinder i mindre grad end unge mænd bliver opfordret til at tage en naturfaglig uddannelse. I håndbogen er der eksempler på initiativer fra uddannelsesinstitutioner i Norden og virksomheder.

Det danske netværk mellem virksomheder og skoler Jet-Net.dk anbefales blandt andet, fordi det hvert år arrangerer "Girls' Day in Science", hvor virksomheder åbner dørene for skole- og gymnasiepiger.

7. klasser på pumpeskole

Håndbogen har et eksempel fra Norge, hvor man har arbejdet med at øge pigers interesse for matematik og teknik gennem deltagelse i First Lego League, og i Sverige findes DigiPippi på tv og online for piger i alderen 7-13 år.

Jet-Net for at øge elevernes interesse for naturfag

"Meget tyder på, at lærere har forskellige forventniner til, hvad 'rigtige piger' og 'rigtige drenge' interesserer sig for (…). Efter pigernes egen opfattelse er en af årsagerne til, at de har valgt en anden uddannelsesvej, at deres lærere ikke har opfordret dem til at søge den naturvidenskabelige vej", står der i håndbogen. Men også forældrenes holdninger betyder meget.

Hent håndbogen:

Læs mere

STEM håndbog

Powered by Labrador CMS