Læremiddelpris til skønlitterær formidler

Forfatteren bag 'Mærker'-serien, Ayoe Quist Henkel, modtog i går Gyldendals læremiddelpris på 25.000 kroner for sit arbejde med at formidle glæden ved litteratur til børn og unge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var en tydeligt rørt Ayoe Quist Henkel, der i går modtog Gyldendal Læremiddelpris ved en reception på forlaget. Faktisk ved hun så berørt, at hun med et smil afbrød sin takketale for at undskylde, at hendes røde pletter på halsen var ved at brede sig til ansigtet - og så fortsatte hun med at dele æren med sine redaktører, grafikere og andre samarbejdspartnere.

Ayoe Quist Henkel har i mange år lavet materialer med fokus på litteraturlæsning og -forståelse i grundskolen, sideløbende med at hun er udvikler og forsker i digital og intermedial litteratur for børn og unge. Hun er nok mest kendt for sin 'Mærker'-serie til mellemtrinnet.

Anmeldelse: Litteraturarbejde, der kan mærkes

Gyldendals Læremiddelpris er på 25.000 krover. Ved prisoverrækkelsen lagde forlagsdirektør Hanne Salomonsen vægt på Ayoe Quist Henkels engagement og dygtighed, samt hendes evne til at forbinde forskning og praksis: "I talrige udviklingsarbejder med skoler, lærere og elever har hun været optaget af at undersøge, hvordan elever lærer kunsten at læse fiktion, og hvordan læreren ved, at de rent faktisk lærer noget".

Interaktive bøger motiverer svage læsere

Når hun ikke er lærebogsforfatter, arbejder Ayoe Quist Henkel som lektor i dansk på læreruddannelsen i Silkeborg.