Debat

Hygiejne er godt, uddannelse er skidt !

Det er svært at skabe god hygiejne i folkeskolen. God hygiejne kommer ikke af sig selv og skabes ikke kun igennem uddannelse. Der skal meget mere til, hvis elever skal vaske hænder og skolen skal have mindre sygdom. Hygiejneugen er over os. Det er uge 38.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hygiejneugen er over os alle i uge 38

Det er hygiejneuge og nu opsættes der plakater på alle skoler om hygiejne. Spørgsmålet er om information også skaber handling i hverdagen. Hvor er hygiejnen, når fokus på kampagnen er væk? 

Der er nogle af de spørgsmål man kan stille på hygiejnekonferencen i Nyborg i morgen. Hygiejnekonference på torsdag i Nyborg 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Der er enormt langt fra uddannelse og information, over til aktuel handling. Derfor er hygiejne et svært emne - for alle. I virkeligheden er det måske vores tilgang til de mennesker, som er forkert. I Harvard Bussiness Review får du en god forklaring på, hvorfor viden ikke altid er nok, når du vil skabe handling. 

Alligevel glæder jeg mig til at deltage på hygiejnekonferencen. Er du interesseret i. hvordan du ændre folks intentioner om god adfærd til handling, så kan du læse denne artikel: Hygiejne er godt, uddannelse er skidt.

I samme moment vil jeg også gerne fortælle om skoletoiletdagen. Den arrangeres ligeledes af Rådet for bedre hygiejne. Det er altid i maj måned. Her kan du se, hvordan det gik i 2016. Det er værd at deltage, hvis du interesserer dig for børnetrivsel. Lige efter frokostpausen, er toiletter og håndhygiejne det mest basale i folkeskolen. Det er det der giver mindre sygdom og glade børn.

Skoletoiletter på facebook. 

Hvad er din mening om skoletoiletterne. Her kan du rate, hvordan skoletoiletterne er på din skole: Facebook - Skoletoiletter

Det kan være vi ses på hygiejnekonference i morgen. God Hygiejneuge.