Debat

Lad os glæde os over gode resultater

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Midt i mange mørke toner er det med fryd helt ned i hudormen, jeg hører, at mange elever klarer sig godt til prøverne i engelsk og dansk. Men det bliver gjort til et problem!?!

For mange unge får 12 i engelsk og dansk! Sikke noget vrøvl! Lad os glæde os over, at eleverne er dygtige!

Sandheden er, at mange danske elever har nemt ved engelsk. De hører sproget her, der og alle vegne. Og de kan tale som en skotte fra højlandet for i samme nu at slå over i en drævende Texas-dialekt. Alt sammen fordi lærerne ved noget om sprogundervisning (bedst gennem øret).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Midt i en masse mørke problemer i dagens skole er der endnu et lyspunkt: Danske elever er gode til at formulere sig. De kan gnave sig ind i litterære tekster, fremlægge et stof - og runde af med perspektiv. Sagt kortfattet: Mange børn er glade for danskfaget.

Jeg ser for mig, at i visse andre lande nedtones mundtlig fremstilling, det selvstændige, varierede arbejdsformer og samarbejde.

Lad os glæde os over, at danske degne er dygtige. De har metoder, der gør eleverne duelige. Og stop så det vås om, at for mange får karakteren 12!

13-tallet skal ikke tilbage. De kender ikke den karakter i udlandet. Resultatet var, at mange danske studerende blev fravalgt på studiepladser i udlandet.