Anmeldelse

The English Gang 1, 2, 3

Klar, parat, træn

Alinea har udgivet tre engangshæfter til den første engelskundervisning, der vil falde i elevernes smag. Materialet er solidt og brugervenligt, og indholdet lever op til de mål, der ligger under den skriftlige kommunikation i Fælles Mål.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ofte har tidlig sprogindlæring været baseret på mundtlighed, sange og lege, og det har fået skuespilleren frem i mangen en lærer. Men den skriftlige kommunikation er en del af Fælles Mål i alle faser, og med "The English Gang" bliver den del nu lettere.

Fakta:

Titel: The English Gang 1, 2, 3

Forfatter: Jette Brinkel Rosenberg

Pris: 31,25

Sider: 32

Forlag: Alinea

Bøgerne til 1.-2. klasse dækker de typiske emner for tidlig sprogindlæring som dyr, mad, farver, tøj, tal og familie. Her er der plads og opgaver nok til, at man kan træne emnerne og opbygge et ordforråd. Når eleverne kommer i gang med at løse opgaver, nyder de at skrive og læse. To sider kan laves hurtigt, og derfor er det dejligt, at emnerne hænger sammen og gennemgås over flere sider.

Opgaverne kan løses som klassearbejde med lærergennemgang og som supplerende materiale, hvor eleverne arbejder selvstændigt, hvis de kan læse den korte instruktion på dansk nederst på siden. Opgaverne træner eleverne i læsning, lytning og skrivning. Ordforrådet er indtalt, og lyden finder eleverne via en QR-kode i bogen.

Bøgerne kan bruges samlet, eller man kan købe en enkelt. Bruges de samlet, er der en tydelig progression at spore fra udgangspunktet med at skrive enkelte ord til i bog 3 at skrive sætninger.

"The English Gang" er en del af konceptet "Træningsbanden", som fremstiller hæfter til flere fag i indskolingen. Det kunne være interessant, hvis "Træningsbanden" i fremtiden vil udvikle engangsmateriale til mellemtrinnet. Det kunne give variationsmuligheder på markedet og til en god pris og kvalitet.