Debat

Mobbeplan som afledningsmanøvre?

Undervisningsministeren har søsat en mammutplan mod mobning. Jeg efterlyser en mammutindsats på at rette folkeskolereformen op.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fint nok at diskutere mobning, men er er andre end jeg, der i ministerens nye udspil aner en afledningsmanøvre i forhold til folkeskolereformen?

Selvfølgelig skal folkeskolen ikke gå i stå over én kam, blot fordi reformen har forkrøblet den på det undervisningsmæssige område. Men når ministeren negligerer reformens Titanic-effekt på skolens primære ydelse, er det svært at begejstres over hendes optagethed af dens øvrige forhold og mobilisere reelt fokus på disse, hvor vigtige de end måtte være i sig selv.

Man retter ikke op på reformens ødelæggende virkning på folkeskolen ved at lade som om, at problemerne ikke eksisterer, og man skaber ikke entusiasme hos dens medarbejdere med med nok så velmendende indsatser på andre områder. Hvis man står i vand til halsen, er der én ting, der tæller: at få vandet væk!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget