Louise Grods Hansen har brugt det pædagogiske hun har lært i uddannelsen, når hun har hjulpet til på madskoler.

Ambassadører skal tiltrække unge til fødevareuddannelser

Ernæringsstuderende Louise Grods Hansen er udnævnt til ambassadør for indsatsen Food Career. Hun skal på en madfestival i København i weekenden være med til at gøre opmærksom på mulighederne i uddannelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Publiceret Senest opdateret

Food Career

 

  • Food Careers er Madkulturens indsats for attiltrække flere unge til fødevarebranchen. Den er støttet af3F, Fødevareforbundet NNF, HORESTA, DanskIndustri, Landbrug & Fødevarer, Kost- ogErnæringsforbundet, Danske Slagtermestre, Dansk Erhverv,Rektorkollegiet for Professionshøjskolerne, Rektorkollegiet forDanske Erhvervsakademier, Rektorkollegiet for Danske Universiteterog Danske Erhvervsskoler.

 

  • Food Careers er et karriereunivers, der henvender sig til ungei aldersgruppen 15-25 år med indsigt, inspiration og viden omuddannelse -og karrieremuligheder i fødevarebranchen. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ukrudt.

Det er temaet, som Louise Grods Hansen har valgt, når hun i weekenden sammen med en række repræsentanter fra andre fødevareuddannelser skal lave mad på festivalen CPH Food Distrikt.

"Ukrudt er en foranderlig størrelse, så jeg er blevet nødt til at ændre mine planer lidt. Men jeg er sikker på, at der bliver noget med brændenældebrød. Jeg er lige ved at forberede det sidste", siger hun her to dage før festivalen.

 Hør i videoen Louise Grods Hansen fortælle om, hvorfor hun har valgt at studere til professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Unge udbreder viden om fødevareuddannelser

Louise Grods Hansen er optaget af alternative fødevarer, og hun er ved at uddanne sig til professionsbachelor i ernæring og sundhed på professionshøjskolen Metropol i København, og så er hun ambassadør for Food Careers, som er navnet på en indsats, der skal tiltrække flere unge til fødevareuddannelser, som en række organisationer og uddannelsessteder står bag.

Louise Grods Hansen fortæller, at hun er glad for rollen som ambassadør

"Jeg er kommet ind i ambassadørrollen, fordi de så, at der var behov for at finde nye kræfter i fødevarebranchen. Vi er unge ambassadører, som kan vejlede dem, som skal til at vælge karriere. Der er mange, der er begyndt at vælge fødevarebranchen fra. Det er virkelig ærgerligt, da det er et stort eksportmarked i Danmark - så vi skal have innovative hoveder ind i branchen", siger Louise Grods Hansen.

Direktør for Madkulturen Judith Kyst fortæller, at grunden til at ambassadørkorpset er blevet udpeget er, at de unge, der står og skal vælge uddannelse mangler viden om mulighederne inden for fødevarebranchen.

"Hvis man skal skabe overblik over de mange uddannelsesmuligheder ved at opsøge hver enkelt uddannelse, kan det virke uoverskueligt. Derfor har vi samlet overblikket i Food Careers og lavet et samarbejde med en række ambassadører, som uddanner sig til vidt forskellige dele af branchen", forklarer Judith Kyst.

Spændt studerende

I weekenden i Øksnehallen kan man foruden Louise Grods Hansen møde en fødevareteknolog, en detailslagter og en kandidat i molekylærernæring. 

"Vi har tyve minutter, så er vi fire eller fem oppe ad gangen, så er Timm Vladimir konferencier. Han holder snakken i gang, og så bagefter kan folk smage maden", siger Louise Grods Hansen. "Jeg er spændt. Det er en kæmpe mulighed at få. Jeg glæder mig rigtig meget. Vi er alle sammen ildsjæle, så jeg glæder mig også til at se, hvad de andre laver. Jeg håber, at folk, der ser det, lader sig inspirere", siger Louise Grods Hansen.