Anmeldelse

Læseteater og bevægelse i danskfaget

Læs letlæsningbøger højt

Omarbejdede letlæsningsbøger gør det let at bringe bevægelse ind i undervisningen og giver eleverne basis for gode læsefærdigheder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med den nye skolereform i 2014 blev der introduceret forskellige nye tiltag, der ikke alle var nye, omend nogle af tiltagene krævede en særlig opmærksomhed. Det gjaldt begreberne ”understøttende undervisning” og ”bevægelse i undervisningen”. Lærerne vil gerne vide, hvad disse begreber indebærer, og "Lydret Dinge Læseteater og bevægelse i danskfaget" er et praktisk og rigtig godt eksempel på, hvordan man kan inddrage ”bevægelse i undervisningen” på en særdeles kvalificeret måde.

Fakta:

Titel: Læseteater og bevægelse i danskfaget

Forfatter: Helle Dyhr Fauerholdt

Pris: 748,75

Sider: 152

Serie: Lydret Dingo

Forlag: Gyldendal

"Lydret Dingo – Læseteater og bevægelse i danskfaget" er omskrevne tekster fra serierne "Lydret Dingo" og "Lydret Dingo mini". I letlæsningsbøgerne var fokus at udvikle elevernes læsefærdigheder i de allermindste klasser, men her er omdrejningspunktet, at eleverne arbejder med læseteater – replikskifte i form af direkte tale. Ad den vej lærer de at holde pause de rigtige steder samt frasering og intonation – alle grundlæggende elementer for at få gode læsefærdigheder.

Materialet er meget praktisk opbygget, så læreren nærmest kan tage det under armen og anvende det direkte i undervisningen – og specielt kapitel 4 skal fremhæves, fordi det er i dette kapitel, at forfatteren virkelig demonstrerer en overflod af gode, konstruktive og meget anvendelige ”bevægelses”-opgaver til brug i undervisningen. Dertil kommer kapitel 5, hvor der også er et væld af gode opgaver til "Dingo"-bøgerne.

Gode undervisningsmaterialer er en forudsætning for god undervisning – og det har læreren i "Lydret Dingo– Læseteater og bevægelse i danskfaget" og eleverne vil elske at arbejde med det.