Debat

Skoler, hvor eleverne bliver taget med på råd.

Elevernes glæde ved at gå i skole stiger efter et år med børns rettigheder på skemaet. UNICEF Rettighedsskoler har meget høj trivsel og reduceret mobning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er nu 8 UNICEF Rettighedsskoler fordelt over hele landet, og flere kommer hele tiden til.Skolerne forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på de værdier, der står i FN’s Børnekonvention. Eleverne bliver taget med på råd, hørt og taget alvorligt – bl.a. gennem særlige rettighedsråd. Synes eleverne for eksempel, at skolen er et trygt sted at være, og ved de, hvilke muligheder de har, hvis deres forældre skal skilles? Resultaterne – både nationalt og internationalt – viser, at der på Rettighedsskoler er meget høj trivsel og mindre mobning. Langelinisekolen, som på 3. år er pilot for Rettighedsskolerne, ligger helt i top i trivselsundersøgelserne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS