Anmeldelse

Rejsen / Missionen

Hvem siger, at bøger skal skrives?

Ordløse billedbøger efterlader "læseren" åndeløs.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aaron Becker er forfatter og illustrator. Han har netop udgivet to ordløse billedbøger, "Rejsen" og "Missionen", og den tredje bog i trilogien – "Hjemkomsten" – skulle være på vej. Desuden arbejder Aaron Becker som animator for så store filmselskaber som Lucasfilm, Disney og Pixar. Han bor nu i Massachusetts med sin familie. I 2014 modtog han den prestigefyldte amerikanske billedbogspris Caldecott Honor.

Fakta:

Titel: Rejsen / Missionen

Pris: 350

Sider: 44

Forlag: ABC Forlag

I den smukke, fantasifulde og ordløse billedbog "Rejsen" møder vi en pige på et rødt løbehjul. Hun keder sig gudsjammerligt og forsøger at få sin mor, far og søster til at gøre et eller andet, men uden resultat. Heldigvis finder hun en rød farvestift, og fra det øjeblik bliver verden anderledes – eller måske rettere: Pigen gør verden anderledes. Hun tegner en rød dør på væggen i sit værelse, og den åbner sig ud til en stor skov. Det sender hende af sted på en eventyrlig rejse, men hun ender tilbage i gaden, hvor det hele startede. Hun møder en dreng med en lilla farvestift, og så er det af sted på en tandem med et rødt og et lilla hjul.

Snip, snap, snude … nej, nej, historien fortsætter i næste ordløse og fantastiske billedbog med titlen "Missionen".

Billederne er en slags eventyragtige tableauer, der skaber et rum af muligheder. Mange af dem fylder hele opslaget. Tegningerne er naturalistiske med en masse mystik og action. De er farlige, men alligevel er man tryg, fordi man ved, at de to børn har hver en magisk farvestift i deres hænder. Det handler om at have øjnene åbne, og hvad findes der dog ikke af gode historier ude i den store og fantastiske verden.

De to ordløse billedbøger sætter fantasien i sving, og de er en gave til de børn og voksne, der kan sidde stille i mindst en halv time ad gangen. Man kan kun glæde sig til sidste bind i trilogien, "Hjemkomsten".

Billedbøgerne kan bruges som samtalebøger i indskolingen og som billedlæsning længere op i skoleforløbet – eller ”bare” til at kigge i!

Powered by Labrador CMS