Anmeldelse

Flere snakkepakker

Samtaler om kroppen

”Flere snakkepakker” er en dejlig inspirationsbog til at turde tale sammen om rigtig meget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her handler det ikke kun om at kunne læse og skrive, men også om at tale sammen og finde viden om sine følelser og om kroppen, og hvad den kan. Det er en utrolig flot bog, der handler om kroppen. Bogen er fyldt med remser, sange og forslag til aktiviteter, der har med vores krop og følelser at gøre. Det er en meget overskuelig emnebog, som er lige til at gå til.

Fakta:

Titel: Flere snakkepakker

Forfatter: Lotte Salling

Illustrator: Tom Kristensen

Pris: 449

Sider: 141

Forlag: Dafolo

Bogen handler om kropsdele, sanser, humør, følelser, kærlighed og meget mere. Til hvert tema om kroppen er der sprogopgaver, såkaldte snakkeremser, hvad jeg vil kalde digte, og sange, vi kan bruge med børnene. Det er en bog, der kan sætte gang i tankevækkende samtaler med børnene.

Det er vigtigt, at vi taler med børnene om vores krop og tanker. Det kan denne bog inspirere os til at gøre. Børnene kan nemlig hurtigt lære et snakkerim eller en sang, hvis den giver mening.

Her er en smagsprøve - en snakkeremse om at have travlt.

Far, han råber meget tit: / ”Vi har travlt, så skynd lidt” / Og så drøner vi omkring / For at finde vores ting / Far har travlt, når vi skal gå / Han ta´r jakken omvendt på / Og en dag han drog af sted / Glemte han at ta´ mig med!

Jeg synes, emnet er vigtigt i indskolingen.

Mange børn ved godt, hvad nogle kropsdele hedder, men vi taler alt for lidt om de indtryk, vi efterlader, når vi spontant giver udtryk for en situation, for eksempel når vi er kede af det, vrede, flove eller lykkelige. Illustrationerne i bogen er tydelige og forståelige med understøttende farvelægning. I bogen ligger der også fire plakater om emnerne.

Powered by Labrador CMS