Debat

LOMA-lokal mad på Folkemøde

- Er skolemad, læring og maddannelse flere sider af samme sag? Med denne overskrift sætter vi i eftermiddag gang i debatten i Smagoglær teltet på Folkemødet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

LOMA er taget til Folkemødet for at dele viden og udveksle synspunkter med andre omkring skolemad, læring og maddannelse. Hvordan kan skolemad medvirke til at fremme elevernes læring og maddannelse? Hvilke modeller for skolemad virker i dagens Danmark - og hvordan bidrager de til læring og maddannelse? Hvordan kan det bidrage til trivselsfremmende skoleudvikling?

I debatpanelet: Børge Koch, Videncenter leder, UC-Syd. Mette Larsen, Lærer, Nymarkskolen i Svendborg. Lotte Rod, MF og Børneordfører, Radikale Venstre. Astrid Dahl, Fuldmægtig, Københavns Kommune.

Ordstyrer: Projektmedarbejder i LOMA, Rikke Vingaard Thrane,

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Baggrund

LOMA-lokal mad; læring og næring til skolelever' er titlen på et projekt, der har som mål at fremme sundhed, læring og bæredygtig udvikling.

Efter at Nymarkskolen i Svendborg startede som den første LOMA-skole i Danmark i 2013 er 5 nye skoler gået igang med at etablere LOMA skolemad. Det er Filstedvejens Skole i Aalborg, Tjørring Skole i Herning, Strandgaardskolen i Ishøj, Tved skole og Ørkildskolen i Svendborg. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

I Danmark har vi ikke et nationalt skolemadsprogram som i andre lande. Danske elever får primært mad med hjemmefra eller køber lette måltider i skoleboden. LOMA-lokal mad projektet er et bud på, hvordan daglig deltagelse i tilberedning af skolemad kan integreres i undervisningen i flere fag og i et fælles måltid. Dermed medvirker mad i skolen til at fremme læring, sundhed og bæredygtig udvikling. LOMA omfatter både madlavning og madpakker og er tilpasset Folkeskolens hverdag i 2016. Men er der også andre modeller, der giver mening i folkeskolens hverdag?