Debat

Åben skole: Lad eleverne bage pizza i et rullende køkken på hjul

Efter sommerferien tager GoCook på tour i hele landet for at give børn mulighed for at lave 100 % deres egen grøntsagspizza fra bunden. Formålet er at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Nu har jeg fået jeres hjælp, så nu kan jeg lave mad hver dag!”. 

Sådan sagde Nete, da GoCook on tour rullede forbi hendes by i Allingåbro. Hun havde ligesom sine klassekammerater været i tre timers madværksted i det rullende køkken på hjul. Forældre og forbipasserende havde fået et stort udvalg af smagsprøver formidlet og leveret af klassen.

Du kan også være med

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det hele foregår i GoCooks gamle Citroën – et køkken på hjul kendt fra børneprogrammerne ”Gorm og 100% din ret” på DR Ultra. Et åbent læringsrum, hvor uddannede madformidlere hjælper børnene med at være vært i køkkenet:

”Det er kun grøntsager børnene får mulighed for at vælge imellem til pizzaen. Det er der ikke en eneste, der har kommenteret. De har ikke spurgt efter skinke eller pepperoni. De går bare til den”, siger madkundskabslærer Helle Johnsen efter et besøg i det rullende pizza-værksted med sin klasse.

Hvordan tilmelder jeg en klasse?

GoCook on tour kommer til 76 byer fra medio august til medio oktober 2016. Helt konkret ruller GoCook-mobilen hen foran en Kvickly.

Du tilmelder dig ved at sende en mail til gocook@coop.dk Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

Du modtager som en del af klassens foreberedelse et gratis klassesæt med GoCook grundbog og kogebog.

Du kan på http://skolekontakten.dk/nyheder/moed-gocook-ved-din-lokale-kvickly se en liste over de byer, hvor der endnu ikke er tilmeldt en skole. Her kan du også se en film om, hvad din skole får ud af besøget.

Hvis du ikke ved, hvilken klasse du kan komme med er du velkommen til at tilmelde dig som skole i første omgang.