Da klassisk DJ Eva Marie Rasmussen fik en blog på musiknetværket på folkeskolen.dk, spredte budskabet om hendes spillelister sig hurtigt på Facebook.

Klassisk DJ udarbejder spillelister til lærerne

DJ Class of Eva står klar til at udarbejde playlister til undervisningsforløb. Kontakt hende via folkeskolen.dk’s musiknetværk.

Publiceret

FAGLIGT NETVÆRK:
 MUSIK

I det faglige netværk kan du debattere, sparre og videndele medkolleger fra hele landet. Bliv en del af netværket og få ny videnog faglig inspiration direkte i din indbakke ved at oprette dig sombruger på folkeskolen.dk/musik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klassisk musik kan bruges til at skabe stemning i timen. Det er musiklærer Mette Gryhøj Tversted fra Dalumskolen i Odense slet ikke i tvivl om. Da hun hørte, at Odense Symfoniorkesters klassiske violinist og ledelsessekretær, Eva Marie Rasmussen, havde tilføjet titlen DJ Class of Eva til visitkortet, kontaktede hun hende for at høre, om hun kunne lave musik til specifikke formål i skolen.

Og det kunne hun. Efterfølgende har den klassiske DJ fået en blog på folkeskolen.dk's netværk for musik. Her kan lærere efterlyse specifikke spillelister, og så vil hun løbende forsøge at opfylde ønskerne.

»Det er gået rigtig, rigtig godt. Min opfattelse er, at den klassiske verden og folkeskolen gerne vil hinanden, men har manglet personen, der kunne forbinde dem. Det er den fusion, jeg føler, der er sket her«, siger Eva Marie Rasmussen.

Efter at hun har fået en blog på folkeskolen.dk, har hun fået flere forespørgsler fra lærere.

»De har efterspurgt playlister: Jeg vil gerne have noget om gys og gru. Om Skandinavien. Jeg har en temauge om 14 dage. Der er også en, der har spurgt efter en spilleliste om demokrati, og det bliver den næste, der kommer«, lover Eva Marie Rasmussen.

Hun har kun oplevet positive reaktioner.

»Det er positivt at se, hvor stor gennemslagskraft det havde, at jeg oprettede en blog. Det blev delt over 500 gange. Det kunne vi ikke selv have gjort. Det har været en fantastisk reaktion. Det er positivt at blive bekræftet i, at vi gerne vil hinanden. Det var mit håb, som er blevet indfriet«.

 

3. klasse tog klassisk musik til sig

Lærer Mette Gryhøj Tversted har brugt spillelisten fra gys og gru i musik, fordi hun vidste, at 3. klasse netop havde det emne i dansk.

»De elever ville ikke normalt gå hjem og høre den type musik, men de spurgte, hvor de kunne finde playlisten, så de kunne høre det hjemme«.

Hun har opfordret flere af sine kolleger til at ønske spillelister hos den klassiske DJ.

»Det kan blive en stor hjælp. Der er mange fag, hvor musik kan hjælpe eleverne med at huske ting - historie, samfundsfag og dansk - nogle gange skal der gang i fantasien, og der kan musik være en god måde at gøre det på«.

Mette Gryhøj Tversted er også matematiklærer, og hun mener, det måske er svært at lave en spilleliste om geometri, men hun er ikke nervøs for at spørge Eva Marie Rasmussen.

»For hun ser altid muligheder i stedet for begrænsninger«, siger Mette Gryhøj Tversted.

450 års greatest hits

Og Eva Marie Rasmussen er ikke afvisende.

»Som lærer skal man føle, at den klassiske musik er noget, man kan bruge i sin brede viden, i sin undervisning og i sin læringsplanlægning på en naturlig måde. Den klassiske musik må ikke blive fremmed. Det skal være naturligt for lærerne at bruge i undervisningen og for eleverne at bruge i deres liv«, siger hun og understreger, at musikken kan skildre grundfølelserne i menneskers liv.

»Der er 450 års greatest hits«, siger hun og opfordrer flere lærere til at komme med ønsker til spillelister i kommentarsporet på hendes blog på musiknetværket på folkeskolen.dk