Hvad mener du om forslaget til adgangskrav til gymnasiet på 4 i dansk og 4 i matematik?

Anja Skytte Pedersen, elev i 9.A

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vejledning frem for karakterer

Jeg er meget imod regeringens udspil. Som elev skal man have lov til at vælge den uddannelse, man gerne vil, og det skal ikke have noget med karakterer at gøre. Karakterer er bare et tal. Jeg synes ikke, en karakter skal bestemme, hvad du kan gøre. Men en karakter kan vise, hvor du ligger i forhold til andre elever. Og der skal følge en kommentar med, det skal ikke bare være et tal, som en karakter jo er.

Det svarer til, at jeg siger til dig: Du er pæn - uden at forklare, hvad det er, der gør, at jeg synes det. Så jeg føler, at jeg har brug for en masse vejledning. Det kan hjælpe os videre - det gør karaktererne ikke. Jeg synes alle skal have mulighed for at komme på gymnasiet. Jeg synes for eksempel, at man kunne lade parathedsvurderingen gå videre og bruge den i 9. klasse.