Gratis inspirationsvideoer til it i undervisningen

Dansk Erhverv har efterlyst mere programmering i skolen. I en række videoer kommer Evalueringsinstituttet med bud på, hvordan digitale teknologier kan løfte undervisningen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis danske virksomheder skal begå sig i fremtiden er det vigtigt, at programmering kommer på skoleskemaet i folkeskolen.

Sådan lød meldingen fra Dansk Erhverv i sidste uge.

Dansk Erhverv vil have obligatorisk programmering i skolen

Dansk Erhvervs analyse viser, at 16-24 årige danskere har mindre interesse i at arbejde konkret med it end unge i andre lande, og at de er mindre interesseret i at lære at programmere.

Siden 2013 har 20 folkeskoler været såkaldte demonstrationsskoler i et stort forskningsprojekt, der har skulle arbjede med it i undervisningen.

It virker - hvis man bruger det klogt

Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) har på baggrund af erfaringerne på demonstrationsskolerne lavet en række videoer, der kan give inspiration til både hvordan eleverne kan producere ved hjælp af it og hvordan it kan understøtte undervisningen.

Se alle videoerne ved at følge linket til højre for artiklen.

Læs mere

Se inspirationsvideoerne her