Arbejdsretten: OK15-forhandlinger gennemgås grundigt

Var det KL, eller var det lærernes forhandlere som formulerede det punkt i arbejdstidsbilaget til overenskomsten 2015, som handler om, at skolelederne skal drøfte lærernes forventede tidsforbrug til forberedelse og øvrige opgaver. Det var et spørgsmål, som blev stillet flere gange i Arbejdsretten i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Advokat Peter Breum repræsenterer Lærernes Centralorganisation i Arbejdsretten. Han fremlagde grundigt de mange papirer, som findes i sagen blandt andet i form af udsendelser fra KL og Lærernes Centralorganisation og mails som er sendt mellem personer fra KL og fra lærernes organisationer.

Lærernes formand Anders Bondo Christensen var den første, der satte sig i midten af retsalen i den sorte stol foran syv dommere (rettet 25/5,2016 12:19). Advokat Peter Breum spurgte detaljeret ind til forløbet og især til punktet om drøftelse af det forventede tidsforbrug.  

"Vi understregede meget, at der var tale om et forventet tidsforbrug, der var ikke tale om, at man efterfølgende lavede en aftale. Derfor er vi enige i, at der ikke er afsat tid", sagde Anders Bondo Christensen.

Efterfølgende spurgte KL's advokat ind til, hvem der formulerede punkt 3: 

"I drøftelserne af opgaveoversigten, Underbilag 2.1 § 5 stk 1 og 2,
indgår en drøftelse af det forventede tidsforbrug til forberedelsen og de øvrige opgaver"

"Det vil jeg tro, at jeg har gjort. Men det var under grundige drøftelser, så jeg tror ikke, vi var i tvivl om, hvad vi talte om", svarer Anders Bondo Christensen. 

Også forhandlingschef i LC Mariann Skovgaard blev stillet spørgsmålet, og svarede: 

"Jeg er ikke i stand til at sige, om lige præcis den formulering, der er nu, om det var os eller KL", siger hun og understreger, at "der blev foretaget ændringer undervejs". 

Spørgsmålet om, hvem der førte pennen, var kun et af de spørgsmål, som blev taget op under den lange retshandling i Arbejdsretten. Der falder først dom i sagen senere. Folkeskolen.dk bringer i løbet af onsdag flere detaljer fra dagens retsmøde.

Powered by Labrador CMS