Anmeldelse

Naturfagsprøven

Kom sikkert gennem naturfagsprøven

Anbefales klart til alle lærere, som underviser i naturfagsområdet. Materialet giver et tydeligt fagligt fundament i arbejdet med den tværfaglige udfordring, der er forbundet med den nye naturfagsprøve.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2017 bliver det obligatorisk at afholde prøve i naturfag. I 2016 er det en mulighed at afholde prøve i naturfag. Fagene, der indgår i prøven, er geografi, biologi og fysisk/kemi.

Fakta:

Titel: Naturfagsprøven

Forlag: Gyldendal

På sitet Naturfagsprøven.gyldendal.dk har man samlet al den faglige viden, der er nødvendig i forhold til faglig planlægning, forberedelse og gennemførelse af undervisning, og hele tiden med klar retning mod den fælles prøve i naturfag. Materialet fremstår klart og fagligt sikkert. Det er helt givet et site, der vil være en væsentlig hjælp til alle lærere, som underviser på det gældende område i folkeskolens 7.-9. klasse.

Sitet indeholder en lang række undervisningsforløb, der ligger tæt op ad læseplanens seks grundlæggende forløb, og alle forløb er bygget på læringsmål, Solo-taksonomi og tegn på læring – alt sammen fastholdt i Fælles Mål på de enkelte områder.

Undervisningsforløbene indeholder eksempelvis tekst, artikler, illustrationer, billeder, animationer og videoer. Derved er der mulighed for at arbejde med variationer og faglig forskellighed. Samtidig indeholder sitet også en stor øvelsesrække, der kan give eleverne en stor praksisforståelse og indsigt i de faglige perspektiver og fastholde forståelse for den tværfaglige sammenhæng mellem naturfagene.

Undervisningsforløbene og øvelser er kernen på sitet, og på de enkelte områder linkes der også til relevante netsider, som kan give de arbejdende elever mulighed for yderligere fordybelse. Der er også link til fagportaler i geografi, biologi og fysik/kemi.

På sitet finder man også en naturfagscafé, hvor der er aktuelle artikler, faglige og tværfaglige, der passer til arbejdet med de enkelte undervisningsforløb, og som klart kan give en god mulighed for, at eleverne kommer i gang med faglig læsning, der har en tydelig sammenhæng med den daglige undervisning i naturfag.

Sitets lærerportal giver en tydelig tilgang til arbejdet med den fælles faglige udfordring i naturfag, og der er fokus på arbejdet mod prøven i naturfag. Prøven beskrives i en tydelig og faglig sammenhæng.

Hele sitet fremstår som et brugervenligt materiale, og navigationen er let, fleksibel og overskuelig. Arbejder man på sitet, er man kun få klik fra det, man søger.

Naturfagsprøven.gyldendal.dk er et site, der fremstår som fagligt sikkert. Et godt og fagligt vigtigt materiale.