Helle Helle får endnu en pris, nu det største af dem alle i Danmark, Akademiets Store Pris.

Akademiets Store Pris går til Helle Helle

Helle Helle får den mest fornemme pris, som en forfatter kan få i Danmark: Det Danske Akademis Store Pris på 300.000 kroner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helle Helle får den såkaldte Store Pris, som er den fornemste litterære pris en forfatter kan få i Danmark. Den uddeles hvert andet år af Det Danske Akademi og er på 300.000 kroner.

"Den Store Pris tildeles Helle Helle, som i sine bøger klarøjet og med enkle, udsøgte træk opridser levende billeder af samtidige livsverdener, og som både fornyer en impressionistisk tradition i dansk litteratur og tilføjer den nye, overraskende aspekter" skriver Akademiet således på sin hjemmeside.

Helle Helle har tidligere modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, PO Enquist-prisen og De Gyldne Laurbær. Hendes noveller og romaner er oversat til atten sprog. I Danmark udkommer hendes bøger på forlaget Samleren.

Helle Helle, der er født i 1965 og opvokset i Rødby, er uddannet fra Forfatterskolen i 1991.

Anmeldelse:  Så er man godt i gang med litteratur

Akademiets traditionsrige årsfest

Helle Helle får prisen overrakt ved Akademiets traditionsrige årsfest sidste fredag i november, hvor Akademiet desuden uddeler sine øvrige priser, nemlig Beatriceprisen på 50.000 kroner til Sidsel Falsig Pedersen "for hendes fortællekunst, som er fuld af humor, absurditet og blik for tilværelsens vilkår og muligheder".

Og Otto Gelsted-prisen på 65.000 kroner til Peder Frederik Jensen "for hans præcise iagttagelser af og refleksioner over ofte upræcise liv, det være sig på Vesterbro eller i Vestafrika".

Og endelig Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik på 10.000 kroner til Theis Ørntoft "for hans hidtidige to digtsamlinger, der viser et stort og løfterigt talent".

Powered by Labrador CMS