Ved 1. maj-arrangementer i weekenden opfordrede DLF sine lokalkredse til at uddele handouts om underskrift-indsamlingen.

Flygtningebørns skolegang: Over 5000 har skrevet under

Underskriftindsamling mod lovforslaget om undervisning af flygtningebørn har nu nået over 5.000 underskrifter. I kommentarfeltet giver flere underskrivere deres mening til kende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I skrivende stund har 5.457 personer været inde på skoleforalle.dk og givet deres underskrift i protest mod regeringens lovforslag om lempelse af regler for undervisning af flygtningebørn.

DLF lancerede i sidste uge sammen med en række andre organisationer en kampagne, som har til formål at få politikerne til at stemme nej til forslaget, som i dag fremsættes i Folketinget.

Flere har også givet deres mening til kende i kommentarfeltet på underskriftsindsamlingens hjemmeside. De fleste undrer sig over, at regeringen fremsætter et forslag, som efter deres mening skader integrationen.

"Det er helt urimeligt og utilstedeligt, at regeringens tilsyneladende mål med udlændingepolitikken er disintegration i stedet for integration. Der er åbenbart ingen nedre grænse for, hvad man vil gøre for at spænde ben for succesfuld integration!" skriver én.

Underskrift-indsamling mod lovforslag om flygtningebørn

Nogle kalder lovforslaget for noget svineri, mens andre mener, at det er under Danmarks værdighed. Og bekymringen er stor på flygtningebørnenes vegne.

"At give flygtningebørn dårligere undervisning end andre børn er at give køb på børns rettigheder. Det kan vi ikke være bekendt!", står der i en kommentar.

"Denne lov svarer til, at man som voksen tisser i et flygtningebarns bukser. Det luner sikkert godt i den kommunale pengepung, men det er børnene, der må leve med konsekvenserne, når tisset bliver kold og begynder at lugte", skriver en anden.

Forslaget forventes færdigbehandlet, inden Folketinget går på ferie i juni.