Anmeldelse

Stakkels teenager

Pinligt teenageteater på den fede måde

Standupforestillingen ”Stakkels teenager” udstiller nådesløst alle pinlighederne fra ungdommens år, så de voksne griner, og teenagerne i salen krummer tæer af fryd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hold kæft, hvor var det nederen at være 12. Og 13. Og 14!" Sådan lyder den gennemgående replik i forestillingen ”Stakkels teenager” fra den lille teatertrup Sporenstregs, som skuespillerne Caspar Samsø Clausen og Aske Ebbesen står bag. Det er dermed ikke nostalgien og de romantiske briller, der er taget på for at belyse de første formative år af ungdommen, men derimod et ubarmhjertigt klarsyn, der stiller knivskarpt ind på alt det kiksede og absurde, som teenagelivet også byder på. Vi er således til kyssekonkurrence, knallertkørsel og kærlighedsintriger i en lille flække på Stevns. Der snaves igennem, så mundvandet flyder, og skoletidens brogede persongalleri gennemgås med selvudleverende kærlighed.

Fakta:

Titel: Stakkels teenager

Forlag: Teatret Sporenstregs

Rammen for historien er Askes forelskelse og forhold til Heidi, et forhold, der varede præcis tre dage. Snuppet af den kiksede Jesper med munden fuld af metal og et vanvittigt underbid, herligt gestaltet af Caspar Samsø Clausen. Som en dialog uden rekvisitter eller andre medspillere gennemspiller de to skuespillere ungdommens formative år på en måde, så de voksne mindes og ler. Imens teenagerne krummer tæer og frydes over alle de genkendelige situationer fra Aske og Caspers ungdom i midten af 1990’erne, der formentlig stadig gør sig gældende tyve år senere i deres liv.

Der er hverken tale om stor kunst eller eksperimenterende teater. Historien er papirtynd og scenografien nærmest ikkeeksisterende. Til gengæld er det hele leveret med glimt i øjet og stor indlevelsd. Eske og Caspar tager ublufærdigt hul på en række vigtige emner som mobning, usikkerhed og venskab, der med fordel kan gennemgås efterfølgende. Og måske opdager dine elever ovenikøbet, at du har haft det på præcis samme måde, som de har det lige nu.

Så har de store elever på skolen fortjent et pinligt frikvarter og du og dine kollegaer en tur tilbage til ungdommens tåkrummende år, er ”Stakkels teenager” et rigtig godt bud.

Powered by Labrador CMS