Anmeldelse

Lille T og de forbudte bamser

Moralsk og musikalsk dukketeater

Fabulerende forestilling rummer stor musikalitet og vigtigt konfliktstof til brug i undervisningen for de mindste på skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når teatret Batida inviterer på eventyr, er der som regel garanti for musik, der svinger, og fortællinger, som fænger. Forestillingen "Lille T og de forbudte bamser" er ingen undtagelse. Her er der tale om ægte turneteater, der kan pakkes ned på en trailer og stilles op i selv de mindste rum på skolen. To mand på scenen styrer slagets gang omkring et orientalsk udsmykket dukketeater, hvorpå der står ”Historier & fabler fra nær & fjern” med sirlig skråskrift. Og det er netop, hvad vi får. En fabulerende fortælling fra de varme lande, der alligevel er særdeles vedkommende og genkendelig for store som små.

Fakta:

Titel: Lille T og de forbudte bamser

Forlag: Teatergruppen Batida

Vi er i et arabisk land, hvor dadlerne er søde og musikken melankolsk. Lille T kommer til verden under store genvordigheder. Der er mistanke om, at han ligger på tværs. Det viser sig dog hurtigt, at det skyldes et sæt ører så store som rabarberblade.

Lille T’s start på livet bliver således hårdt med en far, der ikke vil kendes ved ham, og en flok søstre, der larmer uden at lytte. En enkel, men effektiv og genkendelig konflikt. Lille T derimod har evnen til at høre alt og formidle det ud igennem musikken. Dette bliver starten på et musikalsk eventyr om at udnytte sine fortrin og tro på sig selv. Han kan således også høre bamsernes råb om hjælp. De er blevet forvist fra byen, fordi de ligesom Lille T ikke er, som mennesker er flest. De har pels og sorte snuder.

Tobias Heilmann og Per Thomsen bærer stykket igennem med nogle vidunderlige stemmer og en stor musikalitet, der får det hele til at se så legende let ud. Forestillingen henvender sig til indskolingen, der med garanti vil føle sig underholdt i samtlige 40 minutter. Emnerne handler om accept, talent og uforfalsket kærlighed. Konflikten i fortællingen rummer således stof til mange gode diskussioner i klasserne efterfølgende. En klar anbefaling værdig.