England må droppe national stavetest for syv-årige efter brøler

En halv million børn i England slipper for stavedelen af den store nationale test for syv-årige i maj i år. Skoleminister Nick Gibb har måttet aflyse årets stavetest, efter det har vist sig, at skoler og forældre landet over har sat børnene til at træne løs på opgaverne, som har ligget på ministeriets hjemmeside siden januar.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For at fjerne enhver usikkerhed og afklare situationen for skolerne, har jeg besluttet, at vi fjerner kravet til skolerne om at gennemføre Key Stage 1-testene i grammatik, tegnsætning og stavning - men kun i år", lød det fra Nick Gibb, som også lover en gennemgribende undersøgelse af det kontor, the Standards and Testing Agency, som har begået fejlen. Tilsyneladende er en ansat i kontoret kommet til at lægge et eksempeldokument på nettet med de autentiske opgaver for i år i stedet for eksempelopgaverne.

Sprogtesten er ny og skulle gennemføres for første gang i år til trods for protester fra de britiske lærerorganisationer, som mener den er udtryk for en alt for teknisk tilgang til børns sprogudvikling på et så tidligt tidspunkt, skriver BBC.

BBC har også talt med den lærer, Charlotte Smiles, som opdagede fejlen. Hendes skole var udtaget til en officiel afprøvning af de nye test og oplevede, at en af eleverne kunne svarene på spørgsmålene, inden hun overhovede havde stillet dem.  

"Vi fik testpapirerne i sidste uge, og de opbevares nu et sikkert sted, hvortil kun én person har nøgle, og ekstra-nøglen er låst inde i pengeskabet efter reglerne", fortæller hun. "Vi er underlagt en hel del sikkerhedsregler, og hvis vi ikke følger dem, kan vi blive anklaget for embedsmisbrug".

"Og så har ministeriet offentliggjort testen på nettet, så jeg overvejer bare, om de bliver udsat for den samme procedure, som vil ville være blevet".

Efter et udvalgsarbejde i 2011 blev reglerne ændret, så syv-års-testen alene er et redskab, som lærernes kan bruge i deres arbejde og i skole-hjem-samarbejdet. I modsætning til 11 års-testen ved afslutningen af primary school , som bruges til en offentlig ranglistning af skolernes kvalitet.

Powered by Labrador CMS