Debat

Der burde lyde et ramaskrig

Læringsmålstyret undervisning er lusket ind ad bagdøren

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den, der tier, samtykker. Er Marianne Jelved, Radikales grand old woman, virkelig den eneste politiker, der mener, at det er yderst problematisk at pådutte lærerne læringsmålstyret undervisning uden lovhjemmel?

Jeg synes, det er skandaløst, at ingen undervisningsordførere fra de øvrige politiske partier i skrivende stund har givet en klar udmelding om, hvordan de forholder sig til sagens kerne: At læringsmålstyret undervisning er konstrueret i samarbejde mellem embedsmænd og udvalgte forskere!

I min verden er det ubegribeligt, hvordan det er kommet så vidt, at en lang række kommuner har satset "hele butikken" på at indføre læringsmålstyret undervisning - uden nævneværdig dialog med folkene nede i "maskinrummet". En masse kommercielle foretagender har scoret kassen, mens læringskonsulenter og læringsvejledere har holdt deres indtog i stor stil. Til gengæld er der blevet færre ansatte ude i yderste geled, hvor man "kæmper fra hus til hus" i et opskruet tempo. Har alle disse tiltag gavnet kerneydelsen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg håber inderligt, at Marianne Jelved får held med sit forehavende om at få vendt hver en sten i denne spegede sag. Og efterfølgende ville det være rart, hvis der fra Undervisningsministeriet kom en klokkeklar og utvetydig udmelding om, at lærernes metodefrihed endnu ikke er afskaffet...

Når der så efter nogen tid er kommet en hensigtsmæssig løsning på læringsmål-problematikken, kunne den sunde fornuft måske ligefrem brede sig til andre "brændende platforme". Her tænker jeg især på den fejlslagne inklusion og de famøse nationale test.

Der er nok at tage fat på, kære skolepolitikere. Kom nu ud af busken!

Powered by Labrador CMS