I formiddags stod netværksproblemer i vejen for adgangen til generalprøven i skriftlig matematik. (arkivfoto)

Generalprøve-problemer for tusindvis af 9.-klasseelever

Problemer med netværkskapaciteten skabte i formiddags en flaskehals for 9.-klasseelever, der var til generalprøve i de selvrettende prøver i matematik. Styrelsen for It og Læring forventer, at problemerne er rettet til selve prøven i maj.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En dårlig generalprøve giver en god premiere", lyder en talemåde, som nok er blevet hvislet en del ude på landets skoler i dag.

Styrelsen for It- og Læring(STIL) arbejdede i formiddags på højtryk for at løse de problemer der opstod i forbindelse med generalprøven på de digitale selvrettende prøver i matematik uden hjælpemidler.

Cirka 22.500 elever var klar til at tage prøven i dag - og klokken 13 havde cirka 15.500 elever gennemført, mens cirka 2.200 endnu ikke er afsluttede. Da folkeskolen.dk over middag talte med Jesper Stæhr Mikkelsen, der er chef for Kontor for Digitale Prøver og Tilskud, arbejdede styrelsen stadig med at få afdækket problemerne.

"Vi har endnu ikke det fulde billede af det. Vi har forskellige tekniske parametre, som vi kigger på, men analysen er ikke færdig på nuværende tidspunkt", siger Jesper Stæhr Mikkelsen.

Tidligere i år har skolerne skullet ind på de digitale prøver på et bestemt tidspunkt. I dag er der åbent for at påbegynde prøverne i et noget længere tidsrum. Ideen med den funktionalitet er, at lokale problemer ikke kommer til at spærre for hele dagen. Denne mulighed har også gjort, at nogle elever har taget prøven i løbet af dagen og fortsat er i gang på trods af problemerne i formiddags.

Sidste år var der problemer ved selve prøven - men fejlen i dag har ikke noget med den seneste at gøre.

"Generalprøven holdes for at mindske risikoen for, at der opstår problemer ved de rigtige prøver. Men det er selvfølgelig ærgerligt for oplevelsen under generalprøven", siger Jesper Stæhr Mikkelsen.

Ministeriet: Ingen lukkes ude fra videre uddannelse på grund af fejl i matematikprøve

"Den fejl, der var sidste år, vedrørte en funktionalitet i den måde, som prøverne blev afleveret på. I år er det vores netværkskapacitet, der har spillet os et puds. Det er to vidt forskellige fejltyper, og det er noget, som jeg er sikker på, at vi sagtens kan gøre noget ved", siger Jesper Stæhr Mikkelsen. Han forventer, at fejlen vil være rettet til prøverne til maj.

Powered by Labrador CMS