"Lige nu har vi stillet nogle rammer og vilkår, som er så urimelige og uladsiggørlige. Der er kun en vej, og det er at få rullet nogle penge tilbage, og det skal vi gøre så hurtigt som muligt", siger formand for Børne, Unge og Famlieudvalget i Guldborgsund Janne Hansen (V).

Guldborgsund-politiker: "Vi har nået bunden"

"Sparer vi mere, må vi lukke folkeskolen", siger formand for uddannelsesudvalget i Guldborgsund Janne Hansen (V). Hun så hellere, at kommunen fandt pengene på andre måder end at skrue op for lærernes undervisningstid.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne i Guldborgsund skal undervise op mod 850 timer i gennemsnit for at få Guldborgsunds økonomi til at løbe rundt. På Folkeskolen.dk fortalte lærer Klaus Kokholm fra Guldborgsund, at han med 920 undervisningstimer i år må køre undervisningen på rutinen. Næste år skal han have 950 undervisningstimer. 

920 undervisningstimer: Ingen plads til nye ideer

"Om noget, så har vi nået bunden nu. For sparer vi mere, må vi lukke folkeskolen. Lige nu har vi stillet nogle rammer og vilkår, som er så urimelige og uladsiggørlige. Der er kun en vej, og det er at få rullet nogle penge tilbage, og det skal vi gøre så hurtigt som muligt", siger formand for børn-, familie- og uddannelsesudvalget i Guldborgsund Janne Hansen.

Hun er uddannet lærer, har arbejdet i folkeskolen og har fire drenge, som alle går i folkeskole. Og hun er enig i alle de bekymringer, som fylder debatsporene her på folkeskolen.dk og Facebook, når det kommer til, at Guldborgsund har valgt at skrue op for lærernes arbejdstid for at spare penge.

"Jeg er enig i alle kommentarerne. Vi er en fattig kommune og vi skal finde nogle penge. Det er da lykkes at halvere besparelserne. Men jeg har ikke haft flertal for det, som jeg gerne vil gøre", siger hun.

850 undervisningstimer per lærer på Falster

Ønsker ny struktur

Hvis det stod til Janne Hansen, så skulle skolestrukturen omlægges, så flere skoler blev slået sammen, og man også i højere grad arbejdede med fælles ledelse på daginstitutioner og skoler for at spare på ledelse og administration.

"For vi kan ikke spare mere på de varme hænder", siger hun.

Men selv om hun føler, at mange af hendes byrådskolleger har sympati for hendes idéer, så er de ikke lykkes at samle et flertal for dem.

"Flertallet har valgt at vi skal spare på grønthøstermetoden. Det er en massakre på vores folkeskoler. Men vi arbejder videre med ideerne, og hvis det giver penge, giver vi dem tilbage til skolerne. Men det er helt hul i hovedet, for det går ud over skolen", siger hun.

Første folkeskolereform-skole står færdig i dag 

Opråb til Christiansborg: Ikke flere besparelser

Op til økonomiforhandlingerne mellem regeringen og KL vil hun gerne slå fast, at det ikke er muligt.

"Hvis man inde på det store Christiansborg tror, vi bare kan spare yderligere, så er der nogle, der bør komme ud i virkeligheden. Vi er tvunget til at hæve skatten. Der er ikke mere at komme efter herude", siger hun.

Hun har en baggrund som folkeskolelærer, men er i dag halinspektør. Hun mener ikke, at lærerne kan løfte flere opgaver, end de gør i dag.  

"For nogle år siden var der en tendens til at man sagde, at lærerne var sådan nogle dovne noget, der ikke lavede noget som helst, men det er så langt fra virkeligheden". 

Folkeskolen.dk's kommunekort 

Powered by Labrador CMS