Eleverne på Hastrupskolen kan se frem til at fortsætte med kortere skoleskemaer, selvom skolechefen mener, at skolen bryder loven.

Skolebestyrelses-formand til skolechef: "Du er helt out-of-line"

Skolechefen i Køge skal lade os være i fred. Sådan lyder det fra bestyrelsesformanden for en Køge-skole, som af skolechefen er blevet bedt om at droppe kortere skoleskemaer til hele skolen. Vi følger reglerne, og hvis du ikke tror på det, så spørg efter vores dokumentation, lyder det fra formanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lovgivningen tvinger mig til at være en 'partykiller'. Sådan sagde skolechef i Køge Søren Thorborg onsdag på folkeskolen.dk. Som lovens vogter er han nødt til at sige fra, hvis skolerne efter hans tolkning af paragraf 16b går for vidt. Også selvom byrådet i Køge har uddelegeret beslutningskompetencen til skolebestyrelserne.

Skolechef til politikere: Tilpas loven til jeres udmeldinger

Det har bragt sindet i kog hos skolebestyrelsesformand Søren Johansen på Hastrupskolen. Som folkeskolen.dk skrev i december har alle skolens elever fra uge tre i år haft to timer kortere skoleuge. Det har fået Søren Thorborg til at kontakte skolen for at få ledelsen til at nedbringe antallet af klasse med forkortede skemaer. Men Hastrupskolen har ikke til at trukket en eneste af de trimmede skoleskemaer tilbage, fortæller Søren Johansen til folkeskolen.dk.

I en længere facebookopdatering kalder Søren Johansen skolechefens udtalelse på folkeskolen.dk for en direkte "sviner" til Hastrupskolen og kalder udmeldingen for "helt out-of-line".

Køge-skole forkorter skoledagen for alle elever 

"Søren Thorborg har kontaktet os flere gange med en melding om, at han ikke mener, at vi lever op til reglerne. Det undrer mig, at han kommer med sådan en melding i stedet for konstruktivt at arbejde sammen med os om, hvordan vi bedst udnytter de muligheder, som der politisk lægges op og opfordres til", fortæller Søren Johansen til folkeskolen.dk 

(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Lærerne vurderer hver enkelt klasse

Ifølge et tidligere skriftligt svar fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling skal der foretages en vurdering af hver enkelt klasse. Og det mener Søren Johansen, at Hastrupskolen har gjort.

"Hos os er det lærerne, som har meldt ind, om de ønsker at gøre brug af muligheden. Lærere har alle meldt ind, at de ser en klar fordel i at kunne anvende timer med en ekstra voksen. Og indtil videre går det fremragende", fortæller han.

SF til minister: Sæt KL på plads 

På facebook skriver Søren Johansen, at han ikke forstår, hvorfor kommunens skolechef har brug for "at lege lokal sherif og bruge krudtet på ligegyldige magtkampe". Ifølge skolebestyrelsesformanden må skolechefen indkræve dokumentation for, at skolen følger reglerne i paragraf 16b, hvis han fastholder sin kritik.

"Søren Thorborg må kræve dokumentation fra os på, om vi gør det korrekt. Det har han ikke bedt om. Men hvis han spørger, så skal vi nok sørge for, at vi kan forelægge dokumentation", lyder det fra skolebestyrelsesformanden.

Hastrupskolen er den eneste skole i Køge, som har kortet ned i skemaerne for alle skolens elever. Ifølge Dagbladet Køge har fem ud af 16 skoler i Køge valgt at gøre brug af muligheden for at konvertere dele af den understøttende undervisning for en ekstra voksen, men på de øvrige skoler er muligheden ikke taget i brug for alle skolens klasser.

Redaktionen har uden held forsøgt at komme i kontakt med skoleleder Thomas Kielgast, Hastrupskolen.