Står det til Enhedslistens Gorm Gunnersen skal skolelederne i København offentliggøre, hvor meget forberedelsestid deres lærere har tid forberedelse.

København: Enhedslisten vil offentliggøre lærernes tid til forberedelse

Lærerne skal have tid til at forberede god undervisning. Det mener Enhedslisten i København. På torsdag skal lokalpolitikerne diskutere partiets forslag om, at skolerne fremover skal offentliggøre, hvor meget tid kommunens lærere har til forberedelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal mere fokus på, hvor mange minutter lærerne har tid at forberede sig, inden de går ind i klasselokalet. Det mener Enhedslisten i København, som har stillet et forslag i Borgerrepræsentationen. Partiet mener, at de københavnske skoleledere skal offentliggøre, hvor meget tid der er sat af til forberedelse for deres lærere.

"Eleverne har krav på god og velforberedt undervisning. Derfor er det vigtigt at prioritere, at lærerne har ordentlig tid til at gøre undervisningen nærværende og målrettet", siger Enhedslistens skoleordfører og næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune Gorm Gunnarsen i en pressemeddelelse.

Minister: Lærerne har halvdelen af arbejdstiden til forberedelse

I fremstillingen af partiets forslag skriver han til Børne- og Ungdomsudvalget, at der er grund til at stille spørgsmålet, om uforberedt undervisning bør tælle som reel undervisningstid for eleverne.

Han undrer sig over, at loven ikke foreskriver, hvad der skal til for, at lærere kan udøve en god undervisning.

"Der er to ting, der er afgørende for kvaliteten af undervisningen. Det ene er den tid, som lærerne har pr elev. Det andet er, hvor god tid læreren har til at forberede undervisningen. Det første har vi regler for med et loft for klassestørrelsen. Men det andet har der ikke været fokus på indtil nu. Og det vil vi gerne være med til at skabe", udtaler han i pressemeddelelsen.

Databank bør indeholde tal for forberedelsestid

Og så peger han på, at Undervisningsministeriet netop har gjort det lettere for forældre at tjekke op på skolerne karaktergennemsnit og trivsel. Men det er umuligt at finde tal for lærernes forberedelsestid.

Ministeriets undersøgelse: Lærerne presses af for lidt forberedelsestid

"Når vi ikke har tal på forberedelsestiden, så er det også der, det er nemmest at spare, når skolerne fattes penge. Det vil vi gerne have lavet om på. Vi vil gerne have en offentlig debat om, hvor meget man kan reducere forberedelsestiden, før det bliver uacceptabelt", siger han.

På sin Facebookprofil opfordrer Gorm Gunnarsen samtidig i dag undervisningsminister Ellen Trane Nørby til mere åbenhed omkring, hvor meget uforberedt undervisning eleverne udsættes for.

"Undervisningsministeren siger, hun ikke vil mørklægge tal. Interessant! Kunne vi få tal på, hvor meget uforberedt undervisning eleverne udsættes for i skolen?", skriver han på sin profil.