Debat

Jeg efterlyser ærlighed

Michael Ziegler »efterlyser ærlighed« fra regeringen vedrørende de besparelser på 1 procent af budgettet, som regeringen har pålagt kommunerne. Jeg efterlyser ærlighed fra Michael Ziegler vedrørende folkeskolereformen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunerne skal spare 2,4 milliarder kroner svarende til én procent af deres samlede budget.

København Kommune skal finde 247 millioner kroner. Men overborgmester Frank Jensen nægter at pege på, hvor der skal spares, og han opfordrer landets øvrige borgmestre til sammen med ham at boycotte  regeringens spareplaner:

- Regeringen må selv lægge ansigt til, hvis den vil have 2,4 milliarder kroner fra vores kasser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, er enig. Han mener, at regeringen selv bør tage ansvaret for besparelserne:

- Regeringen skal stille sig op sammen med borgmestrene og lokalpolitikerne og være med til at sige til befolkningen, at det her har konsekvenser. Jeg efterlyser ærlighed.

Den mand, der har bedrevet systematisk, organiseret uærlighed i forbindelse med indførelsen af folkeskolereformen og nu løgnagtigt og stadigt mere skingert dækker over den elendighed, reformen forårsager ude på skolerne – han efterlyser ærlighed!

Det er Michael Zieglers doktrin nummer 1, at i folkeskolen eksisterer der ikke resurseproblemer. Påståede resurseproblemer kan altid løses ved at gøre tingene på en anden måde, lære af best practice etc.

Hvis lærerne skal kunne undervise 25 procent mere med 50 procent mindre forberedelsestid, så skulle kommunerne ikke have noget problem med at finde en sølle procent på budgettet. De kan bare gøre tingene på en anden måde, lære af best practice etc.

Kommunerne har ikke noget problem.

Men det har folkeskolen – så det batter. Michael Ziegler bør »stille sig op sammen med borgmestrene og lokalpolitikerne og være med til at sige til befolkningen, at« folkeskolereformen »har konsekvenser. Jeg efterlyser ærlighed.«