5.-8. klasserne på Langhøjskolen i Hvidovre løb forrige år med de 25.000 kroner.

Kreative lærere kan indstilles til Springfrøprisen nu

Hvis du, din klasse eller din kollega lavet et spændende og måske anderledes forløb i billedkunst, håndværk og design, musik eller madkundskab, så kan du måske blive den heldige vinder af Springfrøprisen og 25.000 kroner. Sidste frist er 18. marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Springfrøprisen præmierer lærere og elever for kreative projekter i de praktiske eller musiske fag. Projekterne kan være musicals, animationer, udstillinger af elevværker eller noget helt andet.

Både første-, anden- og tredjepladsen bliver beskrevet og lagt op på EMU.dk, så andre lærere kan lade sig inspirere. Derudover er der 25.000 til førsteprisen, 15.000 til andenprisen og 10.000 kroner til tredjeprisen.

I 2014 vandt Langhøjskolens 5.-8. klasser Springfrøprisen med projektet kulturlaboratoriet Generation Grøn. Gennem kunstværker og installationer havde eleverne sat fokus på madspild. Blandt andet ved at hænge en æbleuro op i den lokale Kvickly for at minde om, hvor mange æbler der aldrig bliver spist.

Skraldeprojekt snupper Springfrøprisen

Springfrøprisen er stiftet af Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, og vinderprojekterne skal være med til at inspirere skoler i hele landet. Vinderprojekterne skal vise, hvordan man kan arbejde med og opfylde Fælles Mål for de praktiske/musiske fag på 

Læs mere

Vær med i kampen om Springfrøprisen. Se hvordan her.