Forfatter Peter Høeg underviste i nærvær og empati på Nørre Snede Skole sidste år. Nu udbyder Ikast-Brande et uddannelsesforløb sammen med ham.

Ikast-Brande udbyder uddannelsesforløb i empati og nærvær

Forfatteren Peter Høeg er underviser i et landsdækkende uddannelsesforløb i nærvær og empati, som han samarbejder med Ikast-Brande Kommune om. Uddannelsen er for mennesker, der arbejder professionelt med børn og bygger på det undervisningsforløb, som forfatteren tidligere har kørt på Nørre Snede Skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsesforløbet begynder i september 2016 og er på 70 timer fordelt på ni undervisningsdage.

Det vigtigste er at blive set

Der er tale om et praktisk uddannelsesforløb, der handler om "hvordan man i sin arbejdsdag indvæver og stimulerer den venlighed og det nærvær som giver den bedste læring og det bedste samvær for både børn og voksne", som der står i materialet fra uddannelsen.

Forløbet sigter på at give deltagerne kompetencer i: hvordan man styrker børn og unges empati og kontakt til sig selv, øger deres trivsel, koncentrations- og samarbejdsevne. Hvordan man udvikler børns og ens egen kreativitet for at fremme selvberoenhed - herunder selvindsigt, nærvær, indre ligevægt og kropsbevidsthed.

Nyhedsbreve: Peter Høeg underviser på Nørre Snede Skole

Uddannelsen handler også om relationskompetence, evnen til at møde andre fordomsfrit og træning i at løse konflikter.

Der er 37 pladser på uddannelsen, der har Peter Høeg som hovedunderviser. Desuden underviser psykolog Helle Jensen, psykoterapeut og meditationslærer Hanneli Ågotsdatter, universitetslektor Martin Guldberg og lærer Gitte Batz.