to. 14. jan. 2016 kl. 11:27

Minister gør igen opmærksom på muligheden for at korte skoledagen

  • For tredje gang på et halvt år gør undervisningsministeren opmærksom på, hvilke muligheder kommunerne har for at skære i skoledagen.
    For tredje gang på et halvt år gør undervisningsministeren opmærksom på, hvilke muligheder kommunerne har for at skære i skoledagen.
Af: Sebastian Bjerril

Ellen Trane Nørby har i dag sendt endnu et brev til kommunerne om, at de kan konvertere den understøttende undervisning til fordel for kortere skoledage, og at de endda kan overlade beslutningen til skolerne. Vi vil sikre os, at kommunerne kender til reglerne, lyder det fra ministeren.

I slutningen af august sendte undervisningsminister Ellen Trane Nørby på forligskredsens vegne et såkaldt hyrdebrev til kommunerne efter en mediestorm af kritiske røster om skoledagens længde. I brevet gjorde forligskredsen det klart, at folkeskoleloven giver mulighed for at konvertere en del af den understøttende undervisning til en ekstra voksen i fagtimerne.

I starten af november udsendte ministeriet en vejledning, der igen fortalte om muligheden, og nu sender ministeren endnu et brev til kommunerne, som understreger muligheden.

"Nogle steder har der været problemer med at få skoledagen til at gå op på en god måde. Der findes ikke én model, som passer alle klasser, skoler og kommuner. Derfor er det nødvendigt, at man lokalt finder gode lokale løsninger. Både kommunalbestyrelsen og skolebestyrelsen har i dag en række redskaber til at finde netop den løsning, der passer dem lokalt", skriver Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Minister: Vil sikre, at kommunerne kender reglerne

"Kommunerne og skolerne kan bruge den fleksibilitet, der allerede er i folkeskoleloven til at tilrettelægge en skoledag med balance mellem skoleliv og fritidsliv. Den mulighed vil vi være sikre på, at kommunalbestyrelserne kender til, og derfor sender vi det nye notat", tilføjer ministeren.

Allerede før jul fortalte SF's undervisningsordfører Jacob Mark folkeskolen.dk, at forligskredsen var blevet enige om at sende et nyt brev, der i flere detaljer gør det klart, hvilke muligheder kommunerne har for at skære i skoleskemaerne. Og det er det brev, som kommunerne i dag har fået fra ministeren.

I brevet nævner ministeren blandt andet, at skolerne blot er forpligtede til at beholde én time til den understøttende undervisning. En melding hun også tidligere har informeret i et brev til tre Viborg-politikere. 

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her
to. 14. jan. 2016 kl. 17:54 Jens Rasch

Ministervejledning i
hvordan kommunerne kan (skal?) omgås lovgivningen!

Er det virkeligt nødvendigt, at hun flere gange "skærer det ud i pap", hvordan kommunerne kan (skal?) bøje (bryde?) den folkeskolereform, som et stort flertal af politikerne på Borgen har vedtaget?

Er det virkel...Vis hele teksten

Klag
to. 14. jan. 2016 kl. 19:57 Jeppe Christiansen

Folkeskolelærer

Planken ud?
Tja, Corydon og hans chef Helle Thorn-i-øjet-ning har forladt skuden, mit bud er at Antori-vende gal-rine er den næste til forlade skuden.
Der er storm og kaptajnen vil ikke længere tage ansvar, hvem bestemmer egentlig?

Klag
fr. 15. jan. 2016 kl. 01:32 Niels Christian Sauer

Skribent, debattør, lærer

Meget nærmere en åben erkendelse fra regeringen af reformens fallit kan man vel næppe komme, her blot 1½ år efter dens ikrafttræden.

Klag
fr. 15. jan. 2016 kl. 08:11 Tomas Hansen

Lærer

Kommunerne er åbenbart langsomtopfattende.
Det er iøvrigt ikke at omgå loven - loven overholdes, man udnytter bare de muligheder der er i den.

Man må sno sig sagde ålen.

Gad vide om ikke kommunerne fatter det 3. vink med en vognstang?

Man kan iøvrigt skære lektionstallet til, så der er 25/32/32 lektioner...

Vis hele teksten

Klag
ma. 18. jan. 2016 kl. 11:32 Hans Houmøller

Lærer

Censur?
Et af problemerne er, at nogle kommuner ikke sende den slags henvendelser fra ministeren videre til medlemmerne af kommunalbestyrelserne.

Klag