Bekendtgørelsen om afgangsprøver har åbnet mulighed for at bruge denne inskription som kilde. Inskriptionen findes i Lincoln Memorial, hvor Martin Luther King Jr. udtalte de berømte ord.

Afgangsprøve: Kilder på engelsk er ok

Den faglige forening Falihos gjorde i et høringssvar opmærksom på, at det er vigtigt, at der er i historie og samfundsfag er mulighed for at inddrage engelske kilder. Nu bliver bekendtgørelsen ændret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Opgivelserne skal primært være på dansk, men korte, letforståelige sentenser kan være på engelsk". Denne lille tilføjelse i bekendtgørelsen om folkeskolens prøver, åbner helt nye muligheder for hvilke kilder, der kan bruges ved afgangsprøverne i historie og samfundsfag.

Ny prøveform i historie og samfundsfag

Dennis Hornhave Jacobsen, formand for Foreningen af lærere i historie og samfundsfag (Falihos), fortalte i december 2015 folkeskolen.dk om de problemer, det kunne give at der var krav om at alle kilder skulle være på dansk. "Det handler simpelthen om, at det i visse tilfælde, ikke mindst når vi taler om historiebrug, ikke giver mening at oversætte. Det oversatte citat 'Jeg er en Berliner' giver bare nogle andre associationer end 'Ich bin ein Berliner'" sagde han blandt andet.

Krav om danske kilder er problematisk

Falihos gjorde i et høringssvar Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling opmærksom på dette problem, og ministeriet har altså valgt at åbne muligheden for at inddrage kilder på engelsk, forudsat at disse er korte og letforståelige.

Læs mere

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=176719

Powered by Labrador CMS