"Jeg kan godt lide at være folkeskolelærer, men nogle gange har man brug for at prøve noget andet af" ,siger Pernille Morthensen

Lærer dyster i jule- og nytårsbagedyst

Lærer Pernille Morthensen var en af årets finalister i tv-programmet Den Store Bagedyst, og lillejuleaften er hun igen aktuel med særudgaven ’ Den store jule- og nytårsbagedyst’, hvor fem tidligere deltagere skal dyste i julebagning. Som lærer er hun vant til at performe, så de rullende kameraer har hun hurtigt vænnet sig til.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har været en stor oplevelse for 42-årige Pernille Morthensen at deltage i DR's seerhit, Den store Bagedyst. I løbet af efteråret har hun hver uge bagt brød, rullet dej og dekoreret kager i kampen om at vinde bagedysten.

"Det har givet mig mange sjove og anderledes oplevelser. Jeg har været hele følelsesregistreret igennem", fortæller Pernille Morthensen.

Det er første gang, hun har deltaget i et tv-program, men hun lod sig ikke skræmme af de rullende kameraer. Som lærer på Rødovre Skole er hun vant til at stå foran et publikum.

"Som skolelærer er det også naturligt at skulle performe. At være på, at formidle og tage ordet, at skulle give noget af sig selv for eleverne. Det gør jeg jo også, når jeg underviser, så det var ikke så svært at vænne sig til, at der var kamera på", siger Pernille Morthensen.

"Jeg er sådan en type, der godt kan lide at prøve nye ting. Der skal ske noget. Jeg syntes, jeg trængte til udfordringer, og da jeg er ret vild med at bage og lave mad, var der oplagt at melde mig. Og det har været rigtig sjovt at komme under pres i tv", siger hun.

Eleverne på skolen syntes det var sjovt, at deres lærer var i fjernsynet. Især de yngre elever i indskolingen syntes det var sejt. De kom løbende tværs over skolegården for lige at høre, hvordan det gik med bagningen.

Debat: Jeg bager på Anders Liltorp

Deltagelse har kostet hårdt arbejde

Under optagelserne til programmet har det været svært for Pernille Morthensen at få familieliv med små børn og lærerjob til at hænge sammen. På arbejdet måtte hun melde fra til en del møder, og når hun var på skolen, var hendes tanker tit et andet sted:

"Det har virkelig været opslidende at få det til at hænge sammen med mand og børn og hus. På arbejdet tænker jeg, at jeg må have været den mest distraherede kollega. Jeg havde heldigvis et fantastisk team, der har dækket ind for mig, og meget støttende kolleger. Og en leder, der synes, man ikke skal lade udfordringen passere".

På Rødovre Skole underviser Pernille Morthensen i matematik, biologi, geografi og håndarbejde. Sidste år også i madskundskab. Hun er glad for lærerjobbet, men sætter også pris på bagedyst-udfordringen. 

"Jeg kan godt lide at være folkeskolelærer, men nogle gange har man brug for at prøve noget andet af. Her på skolen er der heldigvis forståelse for, at man kan blomstre i sit arbejde, når man får energipust udefra af noget, der udfordrer og interesserer. Også selvom det betyder, at jeg ikke er kommet i hus med de helt vilde forkromede mål for alle fag".