På lærerkonferencen Big Bang viser elever forsøg for deltagerne

Astra er nyt navn for naturfagscenter

Tidligere i år blev NTS-centeret og Danish Science Factory sammenlagt og nu har centret fået nyt navn – Astra. Det nationale center vil arbejde for, at alle børn og unge i Danmark får handlekompetencer indenfor naturfag. Næste år forventes ScienceTalenter i Sorø at blive sammenlagt med Astra.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En stærk national platform for de naturvidenskabelige fag i Danmark, kalder Astras direktør Mikkel Bohm centret. Astra arbejder med tre indsatsområder 1) at styrke scienceundervisningen og lærernes kompetencer, 2) at styrke samfundets prioritering af scienceundervisning og 3) at rådgive, udvikle og evaluere nye initiativer.

Ny direktør skal sammenlægge to naturfagsorganisationer

Astra er det nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed. Centret har 45 medarbejdere og har til huse fem forskellige steder i landet - i regionerne. Astra er forankret i lov om NTS-centeret fra 2009 og er 50 procent finansieret af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og 50 procent fra private kilder.

Centret står for blandt andet arrangementer som Dansk Naturvidenskabsfestival, Unge Forskere og lærerkonferencen Big Bang.

Navnet Astra er oldgræsk og betyder stjerne. Det er valgt, fordi det er en kolossal samling af energi og lys. Energi og lys til at kaste på naturvidenskaben, og til at videndele som center for landsdækkende og regionale projekter indenfor naturfagene.

Læs mere på www.astra.dk