Flemming Ernst og Jens Skovmand må forlade hovedstyrelsen.

Farvel til to erfarne hovedstyrelsesmedlemmer

Flemming Ernst, 60, og Jens Skovmand, 61, må forlade Lærerforeningens hovedstyrelse til nytår. Begge er blevet udkonkurreret af nye kandidater henholdsvis på Vestegnen og inden for specialundervisning og de andre mindre medlemsgrupper.

Publiceret

De forlader hovedstyrelsen

Otte andre af de nuværendehovedstyrelsesmedlemmer genopstillede ikke og forlader dermedhovedstyrelsen til nytår: Dan Løwe, Birgitte Baktoft, Jane TorpBodilsen, Henrik Poulsen, Niels Munkholm, Niels Christian Sauer,Jan Trojaborg og Greta Jørgensen. Sidstnævnte repræsenteredepensionisterne, og hendes plads overtages af Birgit Bruun,Roskilde, som er valgt uden modkandidater. Tilføjet 16/122015

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF's ledelse valgt - se den nye hovedstyrelse her

"Det kommer ikke vanvittigt meget bag på mig. Men jeg er ærgerlig!", lyder det fra Flemming Ernst, formand for Hvidovre Lærerforening og medlem af hovedstyrelsen de seneste otte år.

Der har været kandidattrængsel i hans baglandsområde vest for København, hvor både nabokredsformand Anders Liltorp, Rødovre, og kredsformand i Ballerup, Morten Refskov, har stillet op samtidig med de nuværende hovedstyrelsesmedlemmer Flemming Ernst og Jeanette Sjøberg.

"Så jeg var godt klar over, at jeg sad på et yderligt mandat, for selvom det ikke officielt er et regionalvalg, så er det det jo alligevel", siger Flemming Ernst.

Morten Refskov stillede op på en klar politisk uenighed med den nuværende hovedstyrelse efter OK15, men en tilsvarende uenighed er der efter Flemming Ernst opfattelse ikke med Jeanette Sjøberg og Anders Liltorp.

"Så jeg har jo nok ikke været dygtig nok i mit baglandsarbejde", siger Flemming Ernst. 

"Nu koncentrerer jeg mig om kredsformandsarbejdet i Hvidovre", skriver han på sin facebook til aften.

Busk og Refskov er topscorerne ved DLF-valget

Jens Skovmand blev først medlem af Danmarks Lærerforening i 2007, da speciallærerforeningen S81 fusionerede med Lærerforeningen. Han kommer fra voksenspecialundervisningsverdenen og blev i 2011 valgt til hovedstyrelsen for at kæmpe de mindre medlemsgruppers sag. Denne gang stillede endnu en fra specialundervisningsområdet op, tale-høre-konsulent Erik Cloyd Ebsen, Aarhus, som blev valgt ind.

"Jeg har ikke været lige så god til at trænge igennem i medierne, og jeg har været oppe imod nogle meget slagkraftige argumenter med fokus på løn og arbejdsvilkår", erkender Jens Skovmand.

"Og jeg er ærgerlig, fordi jeg synes, jeg har fået sat nogle gode ting i gang for de mindre medlemsgrupper, som jeg nu ikke får lov at arbejde videre med", siger Jens Skovmand og konstaterer, at mange af de nye navne har haft et godt valg.

Powered by Labrador CMS