Lars Busk Hansen og Morten Refskov blev valgets topscorere.

Busk og Refskov topscorere ved DLF-valget

Nordjyske Lars Busk blev endnu en gang stemmesluger ved hovedstyrelsesvalget, men denne gang er han skarpt forfulgt af Ballerups Morten Refskov, som er gået efter stemmer fra lærere, der stemte nej til overenskomstresultatet i marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er et fantastisk rygstød at få. Jeg er både glad, stolt og ydmyg. Det er godt at få den opbakning i en svær tid", siger Lars Busk, der er formand for Lærerkreds Nord og har høstet 33.184 stemmer.

"Det er en glæde og en lettelse. Det har været hårdt arbejde. Man har nærmest haft to stillinger, hvor man skulle køre valgkamp og være kredsformand. Nu er det afgjort, og vi kan se fremad", siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Kvist Refskov. 

Mens Lars Busk vil fortsætte sit arbejde med at skabe de bedste vilkår for lærere i hele landet, har Morten Refskov en lidt anden dagsorden.

"Først og fremmest er jeg glad for, at jeg har fået et klart mandat fra medlemmerne til at revitalisere vores fagforening lidt og til at styrke os frem mod OK18. Jeg bliver ikke sådan en, der vil sidde og råbe om fejl og mangler. Jeg kommer med en kritisk stemme, men også med en konstruktiv og pragmatisk stemme", siger Morten Refskov. 

DLF's hovedstyrelse valgt - se den nye ledelse her

Vil arbejde for at sikre sammenhæng

Lars Busk Hansen har været medlem af hovedstyrelsen siden 2004 og stillede i 2011 op til posten som næstformand, men tabte til Dorte Lange. Kort efter blev han topscorer ved hovedstyrelsesvalget. Han kan ikke selv pege klart på, hvad der gør, at netop han tiltrækker mange stemmer.

"Jeg ved det ikke, men de kredse, der har bakket mig op, har gjort en stor indsats for at få medlemmerne til at stemme. Jeg tror en væsentlig forklaring er en god kontakt til baglandet", siger Lars Busk.

Han vil ikke gå efter at få en plads i forretningsudvalget i DLF.

"Jeg har det meget godt med den kombination, hvor jeg kan sikre en sammenhæng mellem det der sker i skolerne, i kredsen og i hovedstyrelsen", siger han.

Farvel til to erfarne hovedstyrelsesmedlemmer 

Protestkandidat fik næstflest stemmer

Morten Refskov fik næstflest stemmer med 31.088. Morten Refskov er 32 år og bebudede sit kandidatur lige efter afstemningen om lærernes overenskomst i marts. Hans erklærede mål var at få stemmer fra lærere over hele landet, der havde stemt nej til overenskomstresultatet.

"Jeg vil ikke en helt anden linje, men jeg tror, der skal tages andre midler i brug for, at vi når målet. Man skal ikke være bange for at vise sin utilfredshed med en konflikt", sagde Morten Refskov dengang.

"Jeg er glad for, at jeg ikke var den eneste, der stod som nejsiger til OK15. Det glæder mig, at folk kan se, at der er andet og mere i mig end en afstemning om et overenskomstresultat", siger Morten Refskov med henvisning till, at der var fire nejsigere blandt kandidaterne.  

Også næstformand for Ballerup Lærerforening Jeanette Sjøberg kom ind i hovedstyrelsen med 15.426 stemmer.

"Det glæder mig, at det er lykkedes os begge at opnå valg. Det bliver spændende at se, hvad det åbner af muligheder", siger Morten Refskov.

Kandidater uden bagland kom ikke ind 

Lars Busk ser frem til samarbejdet med Morten Refskov

Og Morten Refskov er sikker på, at han kan samarbejde med den øvrige hovedstyrelse. 

"I en valgkamp har man meget stort behov for at positionere sig og fremelske de steder, man er forskellige. Men det der er behov for at bruge vores fælles resurser. Lærere er meget enige om målene, men vi er ikke enige om, hvordan vi når dem. Det har har meget at gøre med form og stil og måde at kommunikere på".   

"Når vi skal arbejde tæt sammen, bliver det spændende at se, om vi har forskellige holdninger, når det kommer til stykket. Så vidt jeg ved, har vi stemt sammen til kongresser", lyder det fra Lars Busk.

Den nye hovedstyrelse tiltræder til januar og er valgt for fire år. 

Powered by Labrador CMS