Anmeldelse

Sensitive unge

Grundig bog om og til sensitive unge

Først kom ”Sensitive børn”. Herefter ”Introduktion til sensitive børn”. Nu er forfatterne klar med en ny i rækken. Denne stiller skarpt på de sensitive unge. Resultatet er en velskrevet og grundig bog, men målgruppen bør tages op til overvejelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sensitive unge” er skrevet til sensitive unge på 13-20 år og ”de mennesker, der er omkring dem”, herunder lærere, pædagoger, uddannelsesvejledere og sundhedspersoner. Har man læst én af forfatternes øvrige bøger, vil noget af bogens indhold virke bekendt, for eksempel beskrivelserne af den teoretiske baggrund og identifikationen af de sensitive træk.

Fakta:

Titel: Sensitive unge

Forfatter: Athina Delskov, Lene Sonne

Pris: 275

Sider: 368

Forlag: Aronsen

Bogen er baseret på interview med unge og voksne, forfatternes egne praksiserfaringer samt litteratur og forskningsartikler. Som læser får man en grundig indføring i de sensitive træk med fokus på den unge i forhold til blandt andet oplevelse af verden, selvværd og selvaccept, følelser og tanker samt mere fysiske aspekter som spisning, søvn og motion. Også forældrenes liv sammen med de sensitive unge og afsluttende livet i grundskolen, ungdoms- og videregående uddannelse samt fritidslivet behandles.

Teorien kobles bogen igennem med de sensitive unges ”stemmer” i form af interview, og der er handleanvisninger i form af forslag til konkrete øvelser og refleksion.

”Sensitive unge” er velskrevet og yderst grundig i forhold til emnet. Som læser kan jeg ikke komme i tanke om noget inden for området, som jeg ved læsning af bogen ikke fik svar på.

I bogens introduktion anbefaler forfatterne, at man læser hele bogen ”for at få den fulde forståelse”. Hermed bliver bogens målgruppe efter min mening for bred. For er det realistisk, at unge på 13-15 år vil få læst hele bogen i forhold til både omfang, relevans og sværhedsgrad? Min 13-årige ville i hvert fald have brug for en del hjælp til forklaring af fagudtryk og en del motivation, hvis hele bogen skulle nærlæses. Her ville en lightudgave af bogen, der henvendte sig udelukkende til målgruppen, de sensitive unge, måske være en oplagt idé?

Powered by Labrador CMS