Debat

Håb og forventninger til nye og sjovere skolefaciliteter

Gennem eksemplets magt vil kampagnen Skole+ vise vejen til, hvordan indendørsfaciliteterne på landets skoler kan indrettes, så de i højere grad inviterer til idræt og bevægelse. En ny minivideo viser de forventninger, som elever, lærere og foreningslivet har til projektet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af: Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Realdania

På Arresø Skole, Magleblik er et Skole+ projekt ved at tage form. Skolens lange betongang skal indrettes, så den inviterer til bevægelse for både børn og voksne - fra skolen og fra det omkringliggende lokalområde.

Elever, lærere, foreningslivet, arkitekter og bevægelseskonsulenter har i foråret afholdt en række workshops, hvor de har drøftet ønsker, behov og muligheder i ombygningen. Der skal blandt andet bygges en masse fleksible kuber i flere størrelser, det hårde flisegulv skal skiftes ud, og der skal installeres krybe-kravle-områder rundt om på gangen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu glæder alle interessenter sig meget til de forbedringer, de håber at opleve, når projektet står færdigt næste forår.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZKUWmS_i7k

Skole+

Folkeskolereformen betyder, at behovet for bedre rammer til idræt og bevægelse er vokset. Fremover skal eleverne i højere grad inddrages i aktiviteter med idræt og bevægelse. Men mange folkeskoler har ikke indendørsfaciliteterne til det og mangler inspiration. Derfor er vi tre aktører – Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund – der er gået sammen om kampagnen Skole+.

Gennem det næste halve års tid kan du følge kampagnen gennem i alt fire film, som viser projektet på Arresø Skole, Magleblik - skridt for skridt.

Du kan se de første to film på skole-plus.dk, hvor du også kan læse mere om kampagnen. (Billedekreditering: Anne Prytz Schaldemose)

Powered by Labrador CMS